Відбулись урочистості з нагоди Дня Соборності України
20.01.17

         20 січня 2017 року в залі засідань адмінбудинку  відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня Соборності України. В заходах взяли участь представники органів виконавчої влади  та місцевого самоврядування, установ та організацій, громадськість району, місцеві ЗМІ.
         Зі словами найщиріших привітань з нагоди 98-ї річниці знаменної дати до всіх присутніх в залі звернувся голова Чечельницької районної ради П’яніщук  С.В., який в своєму виступі відмітив важливість цієї дати для всього українського народу. Сергій Вікторович поінформував всіх щодо заходів, які проводитимуться в Україні та Чечельницькому районі зокрема та спрямовані на консолідацію суспільства навколо ідеї збереження та зміцнення національної державності. Як сказав керівник району, в закладах освіти та культури проводитимуться стусівські читання з нагоди народження Героя України Василя Стуса, а також «круглі столи», семінари, позакласні читання з історії України, бесіди, виховні години, тематичні книжково-ілюстративні виставки тощо. «Сьогодні слід згадати хоробрих учасників Революції Гідності та вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. 22 січня виповнюються роковини трагічної загибелі активістів Євромайдану – Сергія Нігояна, Юрія Вербицького, Михайла Жизневського. На Майдані загинули від куль снайперів, померли від отриманих ран більше сотні простих громадян, які вийшли на мирний протест за своє краще майбутнє і майбутнє своїх рідних і близьких», - зазначив Сергій Вікторович.
Пам’ять полеглих Героїв було вшанувано хвилиною мовчання…
Разом з тим, з нагоди відзначення Дня Соборності України Грамоту обласної державної адміністрації і обласної ради з одночасною виплатою грошової винагороди вручено Дубоносу Віталію Івановичу – учаснику антитерористичної операції Чечельницького району.
В рамках урочистостей відбулась яскрава концертна програма за участю аматорських колективів Чечельницького району.
З нагоди 98-ї річниці Дня Соборності України в фойє райдержадміністрації силами працівників ЦРБ була організована та представлена цікава та пізнавальна тематична виставка.
 
 
 
  
123