Відбулись заходи з нагоди 29-ї річниці аварії на ЧАЕС

24 квітня 2015 року в селищі Чечельник відбулись заходи, приурочені  29-й річниці аварії на Чорнобильській АЕС.  Керівництво району, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, члени громадських організацій району, місцеві ЗМІ сформованою колоною вирушили до центрального парку селища, щоб провести мітинг-реквієм з нагоди пам’ятної дати. Учасниками мітингу були також представники  Кішкаренської примерії, Синжерейського району (Республіка Молдова), які відвідали Чечельниччину в рамках офіційної зустрічі  з транскордонного співробітництва для обміну досвідом ( щодо впровадження проектів з модернізації інфраструктури).
Виступаючи із промовою та звертаючись до присутніх ліквідаторів, голова райдержадміністрації  С. Пустовий висловив їм  щиру вдячність за проявлену мужність при виконанні громадянського обов’язку в той час. І, зокрема, зазначив : «Ми не маємо права забувати про самопожертвуліквідаторіваварії на ЧАЕС, якіпройшли через усі кола ядерного пекла. Сьогодні ми віддаємо дань пам’яті тим, хто ціною свого життя і здоров’я не допустив розвитку аварії, шануємо тих, хто залишився жити, сумуємо за тими, кого вже немає серед нас.  Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жахчорнобильської катастрофи!» Слово для виступу було також надано члену РО «Союз-Чорнобиль-Україна», ліквідатору аварії на ЧАЕС Володимиру Бурдейному та делегатам із Молдови.
Учні Чечельницької загальноосвітньої школи №1 декламували зворушливі рядки на тему чорнобильської трагедії.
Всіх, хто загинув в ті страшні 80-ті, та кого не стало в наш час, було вшановано хвилиною мовчання. По закінченні мітингу, присутні покладали вінки та живі квіти до пам’ятника загиблим чорнобильцям.