Відбулось засідання громадської Ради при Чечельницькій РДА
11.03.16

 

10 березня 2016 р. в приміщенні адмінбудинку відбулось чергове засідання громадської Ради за участю першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Савчука, заступника голови райдержадміністрації Ольги Беседи. Запрошувались також для обговорення актуальних питань життєдіяльності району та його мешканців представники  служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, ЗМІ. Із загальної кількості членів громадської Ради (17 чол.) на засіданні були присутні  12 осіб.
Завідувач сектором з питань внутрішньої політики та зв’язків із ЗМІ апарату РДА Олеся П’яніщук поінформувала присутніх про виконання рекомендацій попереднього засідання громадської Ради з реалізації заходів  Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.
Продовжуючи  зібрання, голова громадської Ради Сергій Івасенко озвучив  питання порядку денного. Це, зокрема :
1.      Про добровільне обєднання територіальних громад у Чечельницькому  районі, реформування у сфері місцевого самоврядування та децентралізацію повноважень органів виконавчої влади.
2.      Про стан дитячої злочинності й  бездоглядності  та заходи щодо попередження правопорушень серед дітей.
3.      Про благоустрій населених пунктів району.
         По першому питанню доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук, який зупинився на перевагах об’єднань територіальних громад, підвищенні їх самодостатності, покращення добробуту жителів населення. При райдержадміністрації створено робочу групу, яка вирішує нагальні питання щодо децентралізації. Під час виїздів у громади детально обговорювався перспективний план добровільного об’єднання територіальних громад району.
         До обговорення цього питання активно долучились всі присутні, особливо, заступник голови РДА Ольга Беседа, голова Чечельницької селищної ради Світлана Палісіка, члени громадської Ради Сергій Івасенко, Галина Химич, Світлана Нич, Таміла Панасюк, Наталія Рудь, Петро Дяков, Юрій Онопольський, представники духовенства. Слід зазначити, що майже всі члени громадської Ради та присутні на ній висловились за існування однієї об’єднаної територіальної громади – Чечельницької. Також рекомендовано представникам РДА вивчити досвід роботи тих районів області, де процес децентралізації завершено.
         Про стан дитячої злочинності та бездоглядності у Чечельницькому районі інформували начальник служби у справах дітей РДА Олександр Стратійчук  і Людмила Ткач – інспектор Чечельницького відділення поліції по роботі з неповнолітніми.  Відзначено співпрацю усіх зацікавлених служб, в тому числі сільських голів у питанні запобігання дитячої злочинності та бездоглядності неповнолітніх, організації їх дозвілля. Рекомендовано здійснювати заходи щодо попередження правопорушень серед дітей, представникам правоохоронних органів разом із громадськістю здійснювати профілактичні рейди по торгівельних точках, кафе  з метою здійснення контролю за незаконним продажем спиртних напоїв особам, які не досягли відповідного віку, притягати до адміністративної відповідальності батьків неповнолітніх, що не займаються належним вихованням дітей, а також заслухати хід виконання рекомендацій на наступному засіданні.
         Про благоустрій населених пунктів району, озеленення, прибирання  вулиць, приведення в належний стан пам’ятників та кладовищ поінформував головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури РДА Юрій Кучерявий. Було зазначено, що в кожному населеному пункті затверджено правила благоустрою, є відповідне розпорядження РДА щодо затвердження громадських робіт у 2016 році, розпорядження облдержадміністрації про проведення двомісячника благоустрою населених пунктів. Налагоджена співпраця з даного питання з районним центром зайнятості по залученню непрацюючої категорії населення до тимчасових громадських робіт. Для цього виділено певні кошти. В обговоренні взяла участь селищний голова Світлана Палісіка, яка звернула увагу громадськості на оголошену акцію «Квітучий край» щодо збирання насіння квітів з метою подальшого висадження на квітниках селища тощо.
З членами громадської Ради було погоджено порядок денний наступного засідання.
123