Відбулось засідання громадської ради при РДА

Відбулось засідання громадської ради при РДА

 

15 січня 2015 року при голові РДА С.Пустовому та голові райради С.Шепітку відбулося чергове засідання громадської ради при Чечельницькій райдержадміністрації. На порядок денний були винесені питання: про підсумок роботи громадської ради у 2014 році та орієнтовний перелік питань для розгляду громадською радою у 2015 році; про необхідність змін до персонального складу Громадської ради, згідно постанови КМУ № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики»; також обговорювався хід відзначення у районі Дня Соборності України.
 
Голова громадської ради Віктор П'яніщук  доповів, що за 2014 рік на засіданнях громаської ради розглядалися  актуальні питання, які стосувалися соціального забезпечення різних верств населення району, його соціально-економічного розвитку, забезпечувалося всебічне висвітлення діяльності громадської ради на офіційному сайті РДА, на сторінках районної газети "Чечельницький вісник" та в ефірі місцевого радіомовлення. Віктор Павлович зазначив, що на засідання громадської ради запрошувалися представники районної влади та місцевого самоврядування, управлінь, відділів, служб райдержадміністрації для спільного розгляду актуальних питань сьогодення, конструктивного діалогу влади та громадськості, з метою формування та реалізації державної політики.
Серед питань засідань були такі, як: стан надання медичної допомоги населенню району; соціальне забезпечення ветеранів війни і праці, пенсіонерів, інших незахищених верств населення; проблеми та перспективи розвитку реалізації молодіжної політики; соціальна підтримка сімей, в яких виховуються діти з функціональними обмеженнями; благоустрій населених пунктів; допомога військовим, які знаходяться у зоні АТО та ряд інших.
За звітний період громадська рада брала активну участь у засіданні організаційних комітетів з проведення у районі заходів до пам'ятних та знаменних дат, нарадах за участю громадськості, інших заходах.
Члени громадської ради і надалі братимуть участь в обговоренні та реалізації нормативно-правових, розпорядчих та регуляторних актів, проектів регіональних програм економічного, соціального і культурного розвитку тощо, шляхом засідань за "круглим столом",  громадських слухань, нарад за участю громадськості, засідань організаційних комітетів, колегій при органі виконавчої влади району.
Голова РДА С.М. Пустовий подякував нині діючій громадській раді, розповів про суспільно-політичну ситуацію в державі та дав роз'яснення щодо необхідності змін до персонального складу громадської ради при райдержадміністрації. Він зазначив, що Прем”єр-Міністром України підписано постанову від 26 листопада 2014 року №688 щодо припинення повноважень громадських рад при органах виконавчої влади, утворених до 22 лютого 2014 року. Відповідно до цього, з метою ефективної реалізації положень Закону України "Про очищення влади", забезпечення відкритості, прозорості та публічності у діяльності органів виконавчої влади, здійсненні громадського контролю за їх діяльністю запропоновано сформувати новий склад громадських рад при органах виконавчої влади.
Стосовно формування нового складу громадської ради, про перелік документів, які необхідно подавати для розгляду ініціативній групі з підготовки установчих зборів, для формування складу громадської ради від представників громадськості, громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок заздалегідь було оповіщено в ефірі місцевого радіомовлення (оголошення), в районній газеті "Чечельницький вісник" та на офіційному сайті райдержадміністрації. На даний час продовжено термін подачі необхідних документів до 30 січня 2015 року включно. За 10 календарних днів до проведення установчих зборів приймання заяв для участі у них припинеться. Орієнтовно установчі збори відбудуться 12 лютого 2015 року, про це буде додатково повідомлено райдержадміністрацією на офіційному сайті та в інший прийнятний спосіб.
Голова районної ради С.В. Шепітко ознайомив присутніх про переваги та недоліки, які стосуються укрупнення територіальних громад, в недалекому майбутньому. 
На завершення члени громадської ради в свою чергу подякували керівництву району за те, що вони дослухаються до громадськості, сприяють у вирішенні нагальних проблем, які виникають у житті громад і окремих громадян і за змістовні відповіді та ретельну підготовку до засідань громадської ради.