Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини
17.07.20

15 липня під головуванням першого заступника голови Чечельницької РДА відбулись засідання комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації  та комісії з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа протягом 2020 року.

В ході наради перший заступник голови Чечельницької РДА Віталій Савчук зазначив про те, що в області постійно проводиться робота щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, здійснюється освоєння коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877.

А також Віталій Савчук наголосив, що за рахунок субвенції 2019 року  забезпечено житлом 1 дитину-сироту з Чечельницького району та закликав налаштуватись на відповідну роботу протягом поточного року, щоб активно працювати для освоєння виділених державою коштів для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення та з питань соціального обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА Олена Діденко ознайомила членів Комісії з новоприйнятою постановою Кабінету Міністрів України  від 01.06.2020 р. №515 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 877», яка набрала чинності 27 червня 2020 року та як керуватись із вищезазначеним документом в подальшій роботі.

Керівник апарату Чечельницької РДА  Ольга Тимофієва ознайомила усіх присутніх із затвердженим списком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа по Чечельницькому районі, які перебувають на квартирному обліку станом на 15.07.2020 року, а також наголосила про те, що регіональна комісія має формувати пропозиції по розподілу субвенції між конкретними дітьми в порядку черговості. За наявності кількох осіб з однаковою датою взяття на облік перевага надається дитині старшого віку.

123