Відбулось засідання "круглого столу" на базі Чечельницького РЦЗ

У зв’язку з реформуванням сфери зайнятості в Україні 3 вересня 2015 року в Чечельницькому районному центрі зайнятості було проведено «круглий стіл» для соціальних партнерів та роботодавців на тему: «Реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття».
         В засіданні взяли участь директор Вінницького обласного центру зайнятості Анатолій Олійник, директор Чечельницького районного центру зайнятості Олена Котенко, заступник голови Чечельницької РДА Ольга Беседа, голова районної ради Сергій Шепітко, начальник управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА Станіслав Мартинюк, директор  Чечельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Фаренюк, Каташинський сільський голова Микола Савченко, головний державний інспектор Управління Держпраці у Вінницькій області Юрій Химишинець, начальник управління юстиції у Чечельницькому районі Любов Прилуцька, голова профспілкової організації працівників агропромислового комплексу, голова Координаційної ради профспілок Чечельницького району Юхим Колісник, фізична особа-підприємець Валентина Черняк, в.о. військового комісара Чечельницького РВК Руцький Віталій Андрійович, інженер з охорони праці ТОВ «Лісмайстер» Іван Тодощенко.
         Відкрила засідання Олена Котенко, яка зазначила, що сучасна ситуація в країні та на ринку праці потребує невідкладного реформування державного управління в сфері зайнятості. Для цього Державна служба зайнятості на етапі своєї модернізації активно використовує міжнародний досвід країн ЄС. За допомогою слайдів вона розповіла про основні напрями реформування у сфері зайнятості населення та зазначила, що зміняться підходи у роботі з зареєстрованими безробітними, посилюється страховий принцип виплати допомоги з безробіття, активніше підтримуватимуться підприємницькі ініціативи зареєстрованих безробітних. Національне агентство зайнятості розширюватиме можливості працевлаштування громадян, застосовуватиме нові механізми підтримки молоді віком до 24 років (залучення випускників до роботи на умовах стажування за взірцями Німеччини і Румунії), сприятиме збереженню зайнятості людей, старших за 45 років. Активніше вирішуватимуться і питання зайнятості членів особистих селянських господарств, учасників антитерористичної операції, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій.
         Продовжив виступ Анатолій Олійник, директор Вінницького обласного центру зайнятості, який зазначив, що Національне агентство зайнятості виконуватиме функції виконавчої дирекції Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Акцент у його практичній роботі робитиметься на активному посередництві і регулюванні ринку праці за допомогою новітніх інформаційнихтехнологій. Велика увага приділятиметься підвищенню кваліфікації та перенавчанню безробітних,  створенні центрів професійно-технічної освіти у кожній області України. Анатолій Дмитрович акцентував увагу на створенні консалтингових центрів Національного агентства зайнятості для підтримки підприємницької ініціативи безробітних, залучення безробітних до участі в громадських роботах за видом інформування населення про порядок отримання житлових субсидій та робота з документацією та багато інших питань.
         До дискусії щодо змін в законодавстві про зайнятість долучилися всі учасники  «круглого столу».
Підводячи підсумки засідання за «круглим столом», Анатолій Олійник закликав всіх учасників до активного обговорення та внесення конструктивних пропозицій щодо реформування у сфері зайнятості заради добробуту та соціального захисту громадян району.
По закінченні засідання було розроблено спільні рекомендації, які сприятимуть послідовній та систематичній роботі в напрямку реформування служби зайнятості, всім учасникам роздані роздаткові матеріали та іміджева продукція служби зайнятості.