Відбувся І фестиваль "Туризм для школярів"
12.10.17

В національному природному парку «Кармелюкове Поділля» відбувся Фестиваль «Туризм для школярів 2017»

 Напередодні Всесвітнього дня туризму, НПП «Кармелюкове Поділля» спільно з комунальним закладом Вінницький обласний центр ФНЗ «Спорт для всіх» організували Фестиваль «Туризм для школярів 2017».

 Ця яскрава, незабутня подія, в якій брали участь учні Ольгопільської, Бондурівської, Вербської, Стратіївської, Чечельницької шкіл проходила на території Дохнянського природоохоронного науково-дослідного відділення, а саме в с. Бондурівка.

 Головний суддя, директор КЗ «Вінницький обласний центр «Спорт для всіх», Копач Віталій Миколайович розробив програму змагань, підготував цікаві завдання для основних залікових видів. Відтак, учні долали дистанцію «Туристична естафета», демонстрували вправність водіння велосипеда на етапі «Велофігурка», показували вправність на зупинці  «Перегони з катамараном». Дистанції розміщувались на березі місцевого ставка.

  У загальному заліку, який складався з особисто-командних та командних результатів перемогу виборола команда Стратіївської школи, яка мала у своєму активі два перших і одне друге місце. 

 На другій позиції турнірної таблиці - туристи Чечельницької школи №1. Третє місце вибороли представники Ольгопільської школи.

  Свято вдалося, не зважаючи на погодні умови (затягнуте густими хмарами небо, короткочасний дощ). Боротьба була запеклою, але проходила в дружній веселій атмосфері.

 Всі переможці та учасники нагороджені кубком, грамотами, медалями від організаторів змагань, а також призами від НПП «Кармелюкове Поділля».

  Після запеклої боротьби туристи змогли підкріпитися смачною юшкою та гарячим чаєм, яку приготували працівники Дохнянського ПНДВ.

  Висловлюємо подяку за допомогу в організації та проведенні фестивалю КЗ «Вінницький обласний центр ФНЗ «Спорт для всіх», відділу освіти Чечельницької РДА.

  Змагання такого рівня вперше відбулися в Парку, але організатори сподіваються, що вони стануть щорічними і більш масштабними.

               

123