Відбувся урочистий захід з нагоди Дня памяті та примирення

8 травня  на базі районного будинку культури відбувся урочистий захід, приурочений Дню пам’яті та примирення. Ця дата цьогоріч відзначатиметься вперше в Україні, на виконання  Указу Президента України П. Порошенка від 24 березня 2015 року «Про  заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни». Новий зміст відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги включає в себе:
-        переосмислення подій ІІ світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого;
-        рівне вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, підкреслення солідарності та бойового братерства усіх Об’єднаних Націй, як держав, так і бездержавних тоді народів;
-        перенесення акценту з історії військових дій на історії конкретних людей, а відтак відмову від святкування на користь вшанування.
Символом  відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги є  червоний мак, як краплі пролитої крові борців проти тоталітаризму.
У заході взяли участь посадові особи району, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудових колективів та установ, ЗМІ, широке коло громадськості. Перед початком урочистої частини,  всі бажаючі мали змогу долучитися до збору коштів на підтримку учасників АТО, оглянути виставку вишитих ікон «Святі воїни бережуть нас із небес», підготовлену майстринею-бібліотекарем с. Демівка Любов’ю Бурлакою. Надзвичайно зацікавили 2 тематичні виставки, які підготував зав. музею історії с. Бондурівка Коваленко Василь Олексійович.
Урочисту частину заходу з нагоди Дня пам’яті та примирення відкрила ведуча, після чого прозвучав Державний Гімн України. Слово для виступу було надано голові районної державної адміністрації С. Пустовому. Під час своєї промови очільник району зауважив, зокрема,  що  за волю України і її європейський вибір заплатили також Герої Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, нинішні захисники Вітчизни на сході України, славні спадкоємці ветеранів Другої світової війни. Звертаючись до всіх присутніх, Сергій Михайлович зазначив: «Сьогодні ми схиляємо голови перед мужністю і хоробрістю воїнів, які захищали країну тоді у воєнні роки, захищають зараз, перед  волонтерами, які надзвичайно багато роблять в справі допомоги нашим бійцям на війні. Ми прагнемо миру, консолідації суспільства, а не війни. Єднаймося, адже від кожного з нас залежить доля нашої держави – України, духовною батьківщиною якої є Європа. Пам’ятаймо кожного, хто здобував Перемогу над нацизмом. Впевнений, нашу волю не зламати, ми обов’язково переможемо, бо для нас Україна – понад усе!»
Пам'ять усіх захисників Вітчизни було вшановано хвилиною мовчання.
По закінченню офіційної частини заходу, хоровий народний аматорський колектив агрофірми «Ольгопіль» ( керівник - Валентина Дорош) представив незабутню концертну програму.