Відділ економіки та торгівлі райдержадміністрації інформує :
31.10.16

 

 Про  хід реалізації проектів обласного та районного конкурсів.

        Станом на 01.10.2016 року реалізовано такі проекти:

-         «Тепло і затишок юннатівській родині», який став переможцем ХІІІ обласного конкурсу. Учасниками проекту виступила Ольгопільська сільська рада, сільський голова П. В. Козоріз, організації-партнери СТОВ АФ «Ольгопіль» директор агрофірми П. Є. Каленич, батьківський комітет станції юних натуралістів. Була створена робоча група, розподілено обов’язки між її членами. Реалізація даного проекту  дала змогу замінити вікна та двері в Чечельницькій районній станції юних натуралістів на сучасні енергозберігаючі, що сприятиме збереженню теплової  енергії, Надалі, після виконання відповідних будівельних робіт, це створить більш сприятливі умови для навчання дітей  у даному закладі. Керівник проекту - директор Чечельницької  РайСЮН – Валентина Шпильова. Запровадження енергозберігаючих технологій та економія енергоресурсів  є основою даного проекту. Мета проекту спрямована на забезпечення вихованців позашкільного навчального закладу комфортними умовами перебування у закладі, зменшення використання теплової і електричної енергії, що сприяло б ощадливому і ефективному використанню бюджетних коштів територіальної громади при залученні додаткових грантових фінансових ресурсів. На даний час, роботи в межах проекту закінчені, кошти,що виділені з обласного бюджету та організацій-партнерів повністю освоєні. Виконання проекту відбулося у відповідності з розподілом направленості його заходів.
-         «Наша школа. Кроки до здійснення мрій», який став переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Мета даного проекту – поступове перетворення школи пострадянського типу у сучасний, приємний і цікавий заклад, де діти будуть почуватись затишно й комфортно. Завданням проекту було ліквідувати причини утворення грибка, зайвої вологості стіни, що межує з північною стороною двору. Було створено робочу групу по написанню проекту, виготовлено проектно-кошторисну документацію, проведено роботи підрядною організацією згідно договору по ремонту стін, стелі та облаштуванню обмостки ззовні. Партнерами проекту виступили: Чечельницька селищна рада, ФГ «Вербка-Інвест, СТОВ «Вербка», ТОВ «ЛісМайстер», СТОВ АФ «Ольгопіль», ТОВ АФ «Україна-О», СОП Федчишен С.І., піклувальна рада, рада навчального закладу. Бюджет проекту: реалізація проекту потребувала 120 тис. грн., з них 60 тис. грн. (50%) – частка фонду конкурсу, 40 тис. грн. (33%) – частка місцевого бюджету, 20 тис. грн. (17%) – частка організації партнерів. Реалізація даного проекту дала змогу зекономити бюджетні кошти на щорічний косметичний ремонт приміщення, повітряне середовище приміщення першого поверху відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, школа набула нового вигляду й атмосфери сучасного закладу, діти почувають себе більш затишно і комфортно.
-         Наступним проектом, що став переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад є «Теплоі затишок у рідну школу». Метою даного проекту було забезпечити комфортні умови для навчального процесу учнів школи. Основними завданнями проекту було: заміна старих вікон на металопластикові та залучити членів територіальної громади до більш активної участі у житті школи. Проект реалізували: Рогізківська сільська рада, ПП «МТС», педагогічний колектив, батьківській комітет. Для реалізації проекту було витрачено 172 тис. грн. Фінансування проекту було здійснено за рахунок коштів виділених з бюджету Рогізківської сільської ради у сумі 60 тис. грн., ПП «МТС» - 50 тис. грн., батьківського комітету та педагогічного колективу 2 тис. грн., фонду конкурсу – 60 тис. грн. В результаті реалізації даного проекту відбулось покращення і сталість температурного режиму в класах, що дало змогу безперервного навчального процесу в осінньо-зимовий період, відбулась економія на енергоносіях, підвищився авторитет школи, як сучасної, комфортної та затишної, яка надає освітні послуги на високому рівні.
-         Також переможцем 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку територіальних громад став проект Тартацької територіальної громади «Діти – це наша жива надія», на якому завершені роботи. Основними проблемами, які були вирішені в результаті реалізації даного проекту наступні: вирішилась проблема черги на дитячий садок, яка нараховує 20 дітей, завдяки цьому стане можливим охопити дошкільною освітою діток 2-6 років, що є обов’язковою вимогою на державному рівні на сьогоднішній день, збільшилась кількість робочих місць, зменшилась захворюваність дітей на ОРЗ шляхом дотримання належного температурного режиму в групах, зменшились витрати з бюджету на утримання ДНЗ завдяки використанню енергоефективних та заощаджувальних технологій у системі опалення. Для приведення приміщення в належний стан відбулись такі роботи: провели реконструкцію системи опалення шляхом придбання та встановлення піролізного котла, придбали предмети та матеріали для оновлення опалювальної системи, реконструкція системи опалення, ремонт вільного приміщення. Кошти в сумі  70028 грн. освоєні в повному обсязі, з яких з фонду конкурсу – 35014 грн., кошти сільської ради – 24666 грн., кошти організації-партнера ( СТОВ АФ «Ольгопіль») – 10348 грн.
Продовжуються роботи по освоєнню коштів по 9 проектах 1-го щорічного районного конкурсу проектів розвитку громад і 4 проектах ХІІІ обласного конкурсу. Наразі проводяться роботи по завершенню даних проектів, які мають бути завершені до кінця поточного року. 
123