Відвідали Тульчинський коледж ветеринарної медицини
21.09.18

В рамках виїзної Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, яку очолив голова обласної Ради Анатолій Олійник, учасники зібрання відвідали Тульчин.

– Мета нашого приїзду – розглянути питання щодо підтримки одноосібних господарств, селянських, фермерських підприємств, об`єктів аграрної сфери області, – зазначив Анатолій Дмитрович. – Ми організовуємо виїзні координаційні ради, щоб побачити, як все відбувається в області і в якому напрямі нам рухатись надалі. А в рамках співфінансування, маємо лобіювати виділення коштів за Програмами розвитку особистих селянських фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2016-2020 роки.

Учасники Координаційної ради ознайомилися із роботою Тульчинського коледжу ветеринарної медицини. Екскурсійний огляд навчального закладу гостям провів директор коледжу Михайло Моркляк.

– Наш коледж є одним із найстаріших закладів України та єдиний в регіоні, який готує фельдшерів ветеринарної медицини, – розповів Михайло Іванович.

Члени Координаційної ради ознайомилися із історією навчального закладу, з історією ветеринарії, а також із матеріалами про студентів-випускників, які  брали участь у військових подіях на сході нашої країни.

Побували у навчально-виробничій клініці, яка  оснащена мультимедійною лабораторією та визнана однією з найкращих в Україні серед 29-ти навчальних закладів, які готують фельдшерів ветеринарної медицини.

Навчально-виробнича клініка має спеціально обладнані примі­щення для проведення навчальної та виробничої діяльності до складу яких входять: навчальні манежі із сучасною мультимедійною технікою,  новітніми реактивами, лікарськими препаратами, які використовуються у ветеринарній практиці на виробництві та сучасним обладнанням  для діагностики захворювання тварин; стаціонар; ізолятор для тимчасового утримання хворих тварин; віварій для утримання та розведення лабораторних тварин з метою виконання експери­ментальних робіт та для навчального процесу. У навчально-виробничій клініці постійно утримується достатня кількість тварин і птиці для проведення практичних зайнять. Виробнича клініка є центром підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини, надає консультативні послуги в онлайн-режимі для населення району. На її базі проводяться онлайн-конференції, семінари з метою популяризації ветеринарної справи.

Окрім цього, оглянули лабораторію анатомії та фізіології сільського­сподарських тварин в анатомічному музеї. В якому зібрано велику колекцію кісток різних видів тварин в кістковій базі,   обладнано секційну залу де студенти препарують окремі органи і тканини.  Наявні натуральні об'єкти, моделі та муляжі дають можливість визначати топографічне розміщення внутрішніх органів: м'язів, суглобів, зв'язок і судин різних видів сільськогосподарських тварин і домашньої птиці.

В лабораторії фармакології проводяться заняття  з навчальної практики, що дають можливість студентам засвоїти практичні навички стерилізації лабораторного посуду, інструментів. Викладачі і студенти мають можливість виготовляти різні лікарські форми, зберігати, вводити їх в організм різними методами. А на базі ветеринарної аптеки студенти набувають уміння та навики  оформляти аптечну документацію, зберігати і вести облік медикаментів, біопрепаратів, аптечного майна, збирати і зберігати лікарські рослини, оформляти гербарії.

   

  

 

123