Відзначили кращих працівників у сфері культури
11.11.16

Саме   9 листопада,   в День  української писемності та мови,  з 2014р. відзначається  Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.
   В Україні вперше  це свято було засновано  Указом Президента  23  березня 2000 року як Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва  з метою відзначення їх вагомого  внеску  у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активної культурно-просвітницької діяльності.  Згодом,  у 2011 році , його перенесено на третю неділю травня.
   І ось вже  третій рік  поспіль вшанування  працівників цієї галузі  Указом Президента від 30 грудня 2013 року  N 717  проводиться  9 листопада.

  З нагоди професійного свята 9 листопада 2016р. в приміщенні Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Садовського  відбулися урочистості та святковий концерт за участю Національного академічного оркестру народних інструментів України (керівник – народний артист України Віктор Гуцал).

Від нашого  району  була делегація  в складі 8 чоловік - керівники підрозділів та представлені до нагородження -  на чолі з начальником відділу культури і туризму Шумило Аліною Петрівною.
   Відрадно, що за активну участь у суспільному житті району й області, культурно-мистецьке обслуговування жителів територіальних громад дипломом  управління культури і мистецтв облдержадміністрації нагороджено відділ культури і туризму Чечельницької РДА.

  Грамоти обласного управління та обласного комітету профспілки працівників культури вручено  Шевчук Наталії Василівні, викладачеві художнього відділу дитячої музичної школи і Ткачу Олександру Михайловичу, директору Жабокрицького СБК – за високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток культури і духовності українського народу.

Також за високий професіоналізм, збереження народних традицій, активну участь у районних заходах нагороджені грамотами райдержадміністрації і районної ради Натолочна Світлана Михайлівна - керівник фольклорного колективу "Рогізяночка" та Тропівська Людмила Володимирівна - бібліотекар Берізецької бібліотеки-філії.

123