Відзначили Міжнародний день людей похилого віку
09.10.18

З нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав Мартинюк та директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любов Гарник відвідали громадян у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян похилого віку та інвалідів та спільно з відділом культури та туризму проведено тематичний благодійний концерт «Вам, мудрі і багаті літами..." за участю працівників будинку культури і учнів Чечельницької ЗОШ №1 «Серце забуте зігріймо теплом». По завершенню для мешканців відділення накрито святковий стіл та вручено подарунки.

         Організовано відвідування та надано благодійної допомоги продуктовими та господарськими товарами 390 громадянам, які знаходяться на обслуговуванні у територіальному центрі  на загальну суму 16645 грн. Дана допомога надана сільськогосподарськими товариствами та приватними підприємцями району.

1 жовтня 2018 року завідувач відділення соціальної допомоги вдома Чечельницького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  Малик І.М. взяла участь  в обласному форумі «Вінниччина – область сприятлива для життя людей похилого віку. Реалії та перспективи».

         Начальник управління соцзахисту С.Мартинюк взяв участь у 6 пленумі ГО «Чечельницька організація ветеранів України», в ході якого акцентував на забезпеченні належного соціального захисту та задоволенні життєвих потреб ветеранів та громадян похилого віку.

         3 жовтня 2018 року об 11.00 відбувся святковий захід «Ви людські долі світлими робили і відкривали їм щасливе майбуття» з нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку для людей поважного віку, які проживають на території селища Чечельник.

Відділом освіти Чечельницької райдержадміністрації у загальноосвітніх навчальних закладах організовано та проведено:

  • конкурс вітальних листівок бабусям «Моя бабуся найкраща»; 
  • святковий концерт для бабусь «Бабусю, тобі низько вклонюся».
  • годину спілкування із запрошенням бабусь та дідусів «І вибілила скроні сивина»;
  •  бесіда про ветеранів партизанського руху  на Чечельниччині. «Вшановуємо славу ветеранів партизанського руху»;
  • у шкільних бібліотеках організовано виставки «Поспішайте творити добро»;
  • інформаційні хвилинки «Повага до старших» (для учнів  шкіл);
  • конкурс на кращий літературний твір «Любов до ближнього  –  джерело величі людини» (для учнів 9-11 класів);

- загальношкільні лінійки «Доброта, як сонце душу гріє».

  Відділом культури і туризму в селах району проведено:

- виставка робіт із бісероплетіння майстрині Бурлаки Л.М.  «А вже осінь заглянула у   мій сад…»,

- книжкові виставки: «Мої літа – моє багатство», "Соціальний захист  ветеранів", "Книги вашої молодості», "Секрети  бадьорості людей  поважного віку", 

- засідання клубу «Здоров’я» " Цінуймо цей чарівний скарб!»,

- години спілкування, бесіди, огляди літератури: «Скарби мудрості», "Старіння, активне довголіття і ліки",  "Я і мій рятівний город»,  "Фітотерапія і наше здоров’я","Як правильно збирати лікарські трави",

- тематичний вечір: «Літа на зиму повернули…»,

- урок милосердя «Юносте, зазирни у вічі людям із побілілими скронями».

123