Відзначили професійне свято працівники закладів культури
09.11.19

За вагомий внесок працівників культури та майстрів народного мистецтва у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність та підтримуючи ініціативу громадськості в Україні  9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Напередодні свята, 8 листопада, в районному будинку культури  відбулися святкові урочистості з нагоди професійного свята працівників культури.

На захід було запрошено  голову районної ради Сергія П’яніщука, першого заступника голови районної державної адміністрації Віталія Савчука, працівників відділу культури і туризму райдержадміністрації, керівників будинків культури в районі, бібліотекарів, аматорів народного мистецтва, сільських голів та всіх причетних до свята.

Керівники району щиросердно привітали присутніх зі святом, побажали усім міцного здоров’я, родинного тепла, творчої наснаги  і особистого щастя.

«Це свято стосується кожного з нас, адже всі ми носії  традицій, звичаїв сіл, селища, району, зрештою, країни, в якій ми живемо. Культура робить людину особистістю, незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших. Кожен з вас своїми вміннями  наповнює духовними цінностями наші душі. Всі ви сіячі національного духу нашої держави, невід’ємна прикраса людського життя. Люди, які по велінню свого серця дарують духовний хліб своїм землякам», - зазначив голова районної ради Сергій П’яніщук.

Звертаючись до присутніх в залі працівників закладів культури, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук подякував за плідну роботу: «Великий вклад у культурний розвиток району, області, країни робите саме ви. Сьогодні мені хочеться подякувати вам не тільки за професіоналізм, за уміння принести радість, втіху і спокій у душі людей, а й за те, що кількість художніх колективів у районі з роками не зменшується», - наголосив Віталій Володимирович.

Приєдналась до привітань і начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Аліна Шумило, яка привітала своїх колег із професійним святом, зазначивши, що працівники вищевказаної професії – це люди, які несуть радість та любов до танцю, співу, слова, до життя, наповнюють будні високими і світлими почуттями.

За вагомий внесок у розвиток і популяризацію народного мистецтва, плідну співпрацю, організацію і проведення виставки народного мистецтва с.Рогізки Чечельницького району, в рамках Всеукраїнської культурно-мистецької акції «Мистецтво одного села» управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації та Вінницького обласного центру народної творчості вручили Подяку відділ культури і туризму Чечельницької РДА.

Кращих працівників галузі культури та народного мистецтва району було відзначено Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради,  Подяками районного  відділу  культури.

Завершилося свято чудовими концертними номерами у виконанні майстрів художньої самодіяльності району.

 

123