Виїзна акція служби зайнятості в с. Стратіївка
12.11.18

8 листопада 2018 року директором  Чечельницької районної філії Вінницького  обласного центру зайнятості  - Котенко О.М. та  за участю соціальних партнерів служби зайнятості: начальника управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА – Мартинюка С.М., директора   районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чечельницької РДА – Фаренюк Т.П., сільського голови - Люлька О.М.  та незайнятого населення, в тому числі і безробітних громадян  було проведено виїзну акцію для жителів с.Стратіївки  щодо послуг та можливостей служби зайнятості, надання інформації стосовно законодавства, ринку праці регіону, можливостей служби зайнятості в питаннях працевлаштування, професійного навчання за кошти та за направленням служби зайнятості, створення власної справи шляхом отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю, професійного навчання, спеціалізацію, підвищення кваліфікації для підтримки конкурентоспроможності цієї категорії осіб на ринку праці та інше.

      Директор  районної філії  Котенко Олена ознайомила присутніх з  послугами та можливостями служби зайнятості, ринком праці регіону, актуальними  вакансіями  на місцевому ринку праці та  вакансіями Філії «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька  птахофабрика» та холдинг «Миронівський хлібопродукт»  м.Ладижина,  про військову службу за контрактом, можливість створення електронного кабінету роботодавця та шукача роботи на сайті Державної служби зайнятості dcz.gov.ua та ряд інших питань.

    Мартинюк Станіслав проінформував про соціальні виплати, які проводить управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА ,в тому числі про оновлений  порядок надання житлових субсидій. Багато запитань було від присутніх щодо оформлення соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям – на що було індивідуально  надано роз’яснення  кожному з бажаючих.

    Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Фаренюк  Тетяна ознайомила з положенням створення  прийомної родини та особливостями запровадження послуги патронату над дітьми, обсягом повноважень, прав та обов’язків патронатних вихователів, програмою їх підготовки.

Профорієнтаційний урок для випускників місцевої школи провела провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг  Чечельницької районної філії Вінницького ОЦЗ – Овчар А.П.

По закінченню заходу всі бажаючі отримали відповіді на свої запитання та були роздані буклети та пам’ятки.

Заступник директора - начальник відділу надання соціальних послуг  Винарчук Т.І.

 

123