Виїзний захід соціальних служб району
22.02.19

20 лютого 2019 року відбувся виїзний захід директора Чечельницької  районної  філії Вінницького ОЦЗ - Олени Котенко, директора Чечельницького районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді – Тетяни Фаренюк та заступник начальника    управління праці та соціального захисту населення Чечельницької РДА – Валентина Якимчук в Ольгопільській сільській раді.

  Директор районної  філії  Вінницького ОЦЗ  Олена Котенко розповіла про ситуацію на ринку праці, значну увагу приділила питанню організації громадських робіт, так як це є вигідним для роботодавця тоді, коли виникає потреба у виконанні короткотермінової роботи, а також є реальною альтернативою безробіттю і джерелом соціальної і матеріальної вигоди. Олена Миколаївна  звернула увагу на актуальні вакансії, зокрема у ТОВ « Вінницька птахофабрика», Чечельницький РВК, лікарів у КУ "ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКА ЛПЛ", а також озвучила інформацію, яку надала  старший інспектор сектору кадрового забезпечення Бершадського відділення поліції майор,  Віта Кривошея, про набір бажаючих для проходження служби у поліції.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Фаренюк наголосила на те, що саме працівники  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодня здійснюють кропітку та відповідальну роботу з надання соціальних послуг тим, хто їх найбільше потребує. На практиці доводиться стикатися з безліччю життєвих ситуацій, в яких люди, що опинилися віч на віч з власною кризою, потребують консультації кваліфікованого спеціаліста із соціальної роботи, а також запропонувала як варіант працевлаштування - створення патронатних, прийомних сімей та дитячих  будинків сімейного типу. А також було наголошено про масштабність випадків вчинення насилля в сьогоденні  та про відповідальність яку несуть дані особи згідно оновленого чинного законодавства. 

      Валентина Якимчук розповіла про  послуги, які надає управління праці та соціального захисту населення різним категоріям громадян  і як варіант працевлаштування  - соціальний працівник( догляд за пристарілими).

По завершенню директором районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Т. Фаренюкпроведена група взаємодопомоги та анкетування «Самооцінка психічних стресів» з учасниками АТО с. Ольгопіль. Даний захід з учасниками АТО та членами їх сімей планується і надалі проводитись по інших населених пунктах працівникамирайонного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Директор РЦ СССДМ Тетяна Фаренюк

  

123