Використовувати печатки не буде обов’язковим
24.04.17

Використання печаток суб’єктами господарювання через 3 місяці не буде обов’язковим. Президент України 14 квітня підписав Закон, що передбачає скасування вимоги про обов’язкове використання печаток на документах.

Виключені законодавчі вимоги щодо обов’язкового використання печаток (незалежно від їх наявності у суб’єктів господарювання), необхідність використання печаток у взаєминах суб’єктів господарювання з держорганами, а також можливість визнання документа недійсним (неукладеним, недосконалим) у зв’язку з відсутністю відбитка печатки.

Також встановлено адмінвідповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за вимогу посадової особи мати в наявності відбиток печатки підприємства на документі, який подається до органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами - підприємцями» (проект № 4194) прийнятий Верховною Радою 23 березня 2017 року і підписаний Президентом 14 квітня.

Закон вступить в силу через 3 місяці після опублікування.

123