Відбувся тематичний одноденний он-лайн тренінг
13.07.20

8 липня 2020 року практичний психолог обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Микола Ільчук провів тренінг «Вікові особливості розвитку дитини. Затримка психічного розвитку» для працівників Чечельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вищевказаний захід є вже четвертим тематичним одноденним тренінгом, пройдений в режимі он-лайн. В ході чергового навчання спеціалісти опрацювали поняття розвиток, затримка психічного розвитку, розумова відсталість.

Учасники аналізували основні етапи розвитку дитини за віковою періодизацією розвитку Е.Еріксона. Розглядали деякі особливості розвитку дітей, що мають затримку психічного розвитку, ділились досвідом роботи.

Під час роботи в групах фахівці обговорили фактори, яків пливають на затримку розвитку у дітей, визначили педагогічні, психологічні та медичні послуги для дітей із затримкою психічного розвитку і розумовою відсталістю та заклади, установи і організації Вінницької області, які надають такі послуги.

Учасники відзначили, що цікаві, захоплюючі вправи, невимушена атмосфера в групі та гарний настрій, створені тренером, сприяли засвоєнню навчального матеріалу.

Директор РЦ СССДМ Тетяна Фаренюк

 

123