Вінничани матимуть вихідний день на великі релігійні свята

Вінничани матимуть вихідний день на великі релігійні свята

Валерій Коровій підписав розпорядження в якому рекомендує керівникам підприємств та установ надавати вихідні дні вінничанам для святкування їх великих релігійних свят.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації №780 від 17 грудня 2015 року «Про надання додаткових днів відпочинку особам, які сповідують відповідні релігії, для святкування їх великих свят» вінничани матимуть змогу відпочивати на релігійні свята свого віросповідування. 

В розпорядженні йдеться: враховуючи статтю 73 Кодексу законів про працю України рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, при укладанні колективних договорів передбачати, за поданням релігійних громад інших (неправославних) конфесій, зареєстрованих в області, надання особам, які сповідують відповідні релігії, до трьох днів відпочинку протягом року для святкування їх великих свят з відпрацюванням за ці дні. 

Нагадаємо, що питання про вихідний день на 25 грудня піднімалося католиками на засідання Ради церков при голові обласної державної адміністрації.
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА