Вінниччина активно готується до відзначення 80-х роковин Голодомору

Вінниччина активно готується до відзначення 80-их роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні
Під головуванням заступника голови ОДА Любові Спірідонової 18 листопада в сесійній залі обласної державної адміністрації відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення на Вінниччині заходів з відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів, 80-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні. У засіданні взяли участь заступник голови обласної Ради Юрій Мєдвєдєв та заступник Вінницького міського голови Валентина Балицька.
Головне питання, винесене на оргкомітет - організація та проведення на Вінниччині заходів з відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів, 80-х роковин Голодомору 1932-1933 років, які заплановані на 22 листопада. У своєму виступі Любов Спірідонова наголосила на необхідності чітко спланованих і скоординованих дій відповідних структур органів влади аби Дні пам‘яті жертв Голодомору 1932-33 років в області були проведені на найвищому рівні.
На засіданні наголошувалось на необхідності покращення соціально-побутового та медичного забезпечення осіб, постраждалих від Голодомору, а також на проведення комплексу заходів по збереженню та вшануванню пам’яті про жертви голодоморів. Зокрема, на необхідності проведення відповідних тематичних уроків у навчальних закладах області, трансляції радіо- та телепередач у місцевих ЗМІ, присвячені подіям голодоморів в Україні.
Любов Спірідонова також звернула особливу увагу на питання більш ґрунтовного дослідження та встановлення імен жертв голодоморів для занесення їх до Національної книги пам’яті України. «Потрібно активізувати роботу у даному напрямку, аби ім‘я жодного вінничанина, який став жертвою тих часів не залишилось не згаданим і забутим» - зауважила Любов Спірідонова.
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю