Вінниччина готується гідно відзначити День Перемоги

 

Вінниччина готується гідно відзначити День Перемоги
Ключові аспекти виконання плану заходів з підготовки та відзначення 69-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, а також конкретні завдання щодо підготовки до святкувань обговорили в ході засідання оргкомітету, яке відбулось 29 квітня в приміщенні облдержадміністрації. 

У вступному слові заступник голови облдержадміністрації Людмила Щербаківська акцентувала особливу увагу на необхідності належного вшанування ветеранів, аби вкотре підкреслити той факт, що суспільство визнає та цінує їх величний подвиг.

Учасники робочої наради взяли до уваги та обговорили усі пропозиції членів оргкомітету. Зокрема, було розглянуто питання щодо участі керівництва обласної державної адміністрації у заходах з нагоди Дня Перемоги, стану виплати одноразової допомоги до 9 травня учасникам бойових дій та їх соціального захисту, а також обговорено сценарний план проведення урочистостей в обласному центрі.

Доповідаючи, члени оргкомітету повідомили про заходи, що відбуватимуться протягом 7-9 травня у регіоні. Так, 7 травня відбудеться зустріч керівництва області з ветеранами, нагородження їх почесними відзнаками, а також традиційний урочистий прийом ветеранів Великої Вітчизняної війни керівництвом області і святкова концертна програма.

Відтак, програма вшанування пам’ятної дати 9 травня включає низку не менш насичених та цікавих заходів. О 9.00 год. відбудуться молебні за загиблих воїнів у храмах області. Далі за планом – урочиста церемонія нагородження та святкове привітання ветеранів Великої Вітчизняної війни в холі Вінницької міської ради, а також театралізована церемонія покладання вінків та квітів до Вічного Вогню біля Меморіалу Слави на Європейській площі. З-поміж інших заходів – святкова хода за участю ветеранів війни та громадськості міста, Парад праправнуків, велопробіг миру, молодіжні флешмоби на майдані Небесної сотні та мистецька акція «Дякуємо за Перемогу!» за участю Академічного міського камерного хору «Вінниця», виставка військової техніки в Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького, а також низка концертних програм на різних майданчиках міста, що триватимуть протягом усього дня.

Пропозиції щодо відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років надав також і голова обласної ради Організації ветеранів України Леонід Копецький.

Підводячи підсумки засідання оргкомітету, Людмила Щербаківська відзначила: «Жоден ветеран чи учасник війни на має бути забутим. Ми повинні зробити все для того, аби наші дорогі ветерани почували себе переможцями не лише в такий пам’ятний день, а й щодня. Громадськість області також має активно долучитися і привітати всіх без виключення ветеранів».
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА