Вінниччина відзначила 18 річницю Конституції України

Анатолій Олійник: «Ми здатні зберегти свою державу, гордитися нею, зробити її однією з найкращих, процвітаючих, демократичних цивілізованих держапевнив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, відкриваючи урочисте зібрання До Дня Конституції України, що відбулось 27 червня в обласній державній адміністрації.

«Саме в ці дні наступає момент істини для кожного з нас , - звернувся до учасників зібрання голова облдержадміністрації,- чи справді не тільки на словах, а й на ділі ми здатні стати на захист нашої Вітчизни? Ми – нація хліборобів, яка завжди прагнула до миру, але якщо доведеться відстоювати наше право на самостійність і державність, то ми це робитимемо! На цьому сьогодні зі світової трибуни наголосив під час підписання угоди про асоціацію з ЄС Президент України Петро Порошенко».

Анатолій Олійник висловив глибоке переконання : «Сьогодні те, на що сподівались агресори – не вдалось, їх надії не справдились і не могли справдитись. Україна обрала свій шлях,- єдино вірний шлях до тих європейських народів, які живуть не порушуючи прав людини, закони яких унеможливлюють прояви диктатури, порушення суверенітету інших держав. Ми непереможні! Держава Україна є і буде завжди»,- запевнив Анатолій Олійник. А відтак, побажав присутнім мирного неба, злагоди і достатку.

Вітальні слова з нагоди святкування 18 –річниці Конституції України учасники урочистостей приймали від народного депутата України Олексія Фурмана, голови обласної Ради Сергія Свитка і заступника Вінницького міського голови Андрія Реви.

З нагоди Дня Конституції України голова ОДА вручив Подяку Прем’єр – міністра України Бурковській Тетяні Володимирівні - заступнику начальника управління розвитку житлово-комунального госпо-дарства Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури обласної державної адміністрації.

Керівники області та міста у переддень свята вручили Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради і грошові винагороди представникам громадськості області, які зробили вагомий внесок у розбудову незалежної демократичної держави.

Завершив урочистості концерт патріотичних українських пісень.