Вінницька область: рятувальники ініціюють поглиблення співпраці із громадськими організаціями та підприємцями
8 квітня в УДСНС України у Вінницькій області відбувся «круглий стіл» на тему: «Забезпечення, прозорості, відкритості та доступності роботи державної служби надзвичайних ситуацій у Вінницькій області щодо взаємодії з громадськістю та запобігання проявам корупції».
Подільські рятувальники запросили до діалогу представників громадських організацій, у т.ч. «Майдану», «Народної самооборони» та «Правого сектору», а також підприємців та промисловців Вінниччини. Участь у заході взяло керівництво підприємств ВАТ «Вінницька кондитерська фабрика», «Аграна фрут Україна ООО», ООО «СМАРТ» завод «Аналог», ТЦ «Скайпарк», ТОВ «Барлінек Інвест» та «Біоенерджі-Вінниця».
Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту Вінниччини представляв її очільник – полковник служби цивільного захисту Вінниччини Руслан Шевчук. У «круглому столі» активну участь також брав керівник департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради Сергій Кудлаєнко. 
Під час свого виступу головний рятувальник Вінницької області Руслан Шевчук зазначив, що основним завданням УДСНС України у Вінницькій області, незалежно ні від яких обставин, є гарантування безпеки нашої громади та захист людей від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру. Нині працівниками ДСНС робиться усе можливе для забезпечення цивільного захисту населення. У питаннях же контролю за дотриманням вимог правил пожежної і техногенної безпеки суб’єктами господарювання, на жаль, ще існують окремі негативні прояви. Але, за словами Руслана Шевчука, подібні речі незабаром будуть викорінені, зокрема через посилення діалогу між рятувальниками та суспільством. Минулого року задля інформування населення у питаннях наглядово-профілактичної діяльності та боротьби із корупційними проявами на Вінниччині було створено три консультаційних центри. Громадським організаціям вже запропоновано брати постійну участь у справі нагляду за діяльністю інспекторського складу під час перевірок. 
Сергій Кудлаєнко підкреслив, що представники служби «101» самі запропонували проведення таких «круглих столів», йдучи у ногу із часом та розуміючи важливість прозорості, доступності, партнерства у відносинах із громадянським суспільством. 
Представники громадських організацій та підприємці висловили своє задоволення налагодженням тісної співпраці із пожежно-рятувальною службою, адже тільки спільними зусиллями можна усунути усі протиріччя, які на законодавчому рівні ще існують у сфері пожежної і техногенної безпеки, а також запобігти проявам корупційних діянь з боку представників усіх контролюючих органів.
Прес-служба УДСНС у Вінницькій області