Вітання керівництва району з Днем Соборності України
23.01.19

Шановна громадо району!


Щиро вітаємо вас із Днем Соборності України та 100-річчям проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки!

22 січня 1919 року в багатовіковій історії українського народу відбулася епохальна та довгоочікувана подія -  на Софійській площі у м.Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З власної волі дві українські держави, що у важкій боротьбі вибороли незалежність від різних імперій, об’єдналися під спільними знаменами. Єдиний український народ оголосив про своє споконвічне бажання жити у власній незалежній і соборній державі. 

У ті нелегкі часи, в умовах війни, перед загрозою іноземного вторгнення українці по обидва береги Збруча знайшли сили для єдності та згуртованості, про що засвідчив Акт Злуки, від якого, попри те, що за кілька місяців українська державність впала під навалою більшовизму, проліг відлік новітнього літочислення України. 

День Соборності України є надзвичайно актуальним і одним з найважливіших пам’ятних днів для нашої країни. Виклики, які знову постали перед Україною, спонукають всіх нас об’єднатися заради спільної мети: як і колись, так і тепер український народ відстоює ідею єдності, соборності та територіальної цілісності своєї держави.

Це наш священний обов’язок перед усіма поколіннями, які віддали своє життя за вільну і соборну Україну, - подолати зовнішню агресію, розбудувати європейську Українську державу і передати її в надійні руки наших дітей та онуків. 

Нехай же це свято соборно з´єднає і зблизить усіх нас у щирому прагненні миру й процвітання нашій Вітчизні, добра і благополуччя українському народові!

Слава Україні – єдиній, соборній, неподільній! 

Слава її Героям!


Голова райдержадміністрації           Голова районної ради
      Сергій ПУСТОВИЙ                              Сергій П
ЯНІЩУК

123