В.Коровій: Основна мета шкільної реформи – висока якість освіти
17.05.18

В ході зустрічі із адміністрацією та педагогами Чечельницької школи №1 голова облдержадміністрації Валерій Коровій цікавився ходом освітньої реформи. «Наступного навчального року всі першокласники мають навчатися за новим стандартом. Це сучасні методики, які передбачають відповідне обладнання, перенавчання вчителів»,– зазначив Валерій Вікторович.

Сьогодні у Чечельницькому районі за умовами конкурсу визначено КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст. №1» опорним закладом.

         Зі слів очільника області,  основна мета шкільної реформи – висока якість освіти для кожної української дитини, тому Нова українська школа  у 2018 році має прийти не у вибрані школи, а в кожну школу України, незалежно від її розташування. Всі вчителі, які будуть працювати у 1  класі, пройдуть відповідне навчання. Таке навчання уже розпочалося на базі Вінницької академії неперервної освіти.

На 2018 рік   передбачено субвенцію з державного бюджету в розмірі 651 тис. грн. на створення нового освітнього середовища для першокласників Чечельницького району. На даний час уже надійшло 187,1 тис.грн. Міністерством освіти і науки України затверджено перелік необхідного обладнання.

«У новому навчальному році в районі буде сформовано 18 перших класів, у яких навчатиметься 201 учень. З місцевого бюджету ми виділяємо 65,1 тис. грн. на умовах співфінансування шкільного обладнання та комп’ютерної техніки для першокласників»,- зауважив голова райдержадміністрації Сергій Пустовий.

 

123