В.Коровій: позитивні зміни вже відбуваються
22.08.17

Стратегічно виграти війну може сильна армія, розвинена економіка та потужне громадянське суспільство, - на цьому наголосив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій під час прямого ефіру в програмі «Особлива думка» на телеканалі ВІНТЕРА. 

За його словами, незважаючи на ті проблеми, які сьогодні є, спостерігається покращення ситуації, зокрема що стосується економіки та ситуації на споживчому ринку. «Сьогодні Вінниччина виглядає, як невеликий будівельний майданчик – більше 500 будівельних майданчиків розгорнуто на теренах області – ремонтуються дитячі садочки, дороги, школи, тощо», – відмітив Валерій Коровій, - «Область активно готується до нового опалювального сезону, до нового навчального року, аграрії зібрали гарний урожай. Завдяки запровадженим Урядом Володимира Гройсмана реформам, вчителі отримали підвищені зарплати», - продовжив очільник ОДА.

«Я далекий від того аби ідеалізувати ситуацію. Сьогодні люди обтяжені проблемами, і головна – це  події, що відбуваються на Сході країни. Але нині в суспільстві є значний запит на позитив, і коли через цю призму спілкуватись з людьми  і розказувати про позитивні зміни - це достатньо позитивно ними  сприймається», - відзначив Валерій Коровій під час ефіру.

Також, за словами Валерія Коровія, для військовослужбовців, які стоять на передовій, дуже важливо, аби на території, яку вони захищають, ризикуючи своїм життям, був спокій, було безпечно жити їх родинам, щоб ця територія успішно розвивалась. «Вони дуже боляче реагують, коли чи то владні структури, чи то політичні сили розхитують ситуацію в країні, або в тому чи іншому регіоні. Я переконаний, що на сьогоднішній день ми знаходимось на серйозному інституційному зламі - переосмислення поглядів людей на ті події, які відбуваються в країні. Сьогодні багато людей щиро переживають за те - наскільки вони можуть бути причетними до тих чи інших подій і прагнуть змін. Але поряд з цим, є багато спекуляцій окремих політичних сил, які на перший план ставлять своє «я». Тому сьогодні дуже важливо розуміти, що для хлопців, які  боронять Україну, принциповим є спокій та розвиток мирних територій. Ми чудово розуміємо, що стратегічно виграти війну може лише  сильна армія, розвинена економіка та потужне громадянське суспільство», - наголосив голова облдержадміністрації.


Офіційний сайт Вінницької облдержадміністрації
www.vin.gov.ua 
        

123