Влада - ветеранам

 

Цьогоріч ветерани та інваліди війни отримають понад 1000 автомобілів

 

«Пронести крізь покоління пам’ять про всіх тих, хто боровся за наше право мирно жити на своїй землі – це наш обов’язок. Ми низько вклоняємось подвигу ветеранів та схиляємо голову у шані перед тими, кому вдячні своїм життям. Забезпечення їх потреб, соціальний захист цих категорій громадян – це святий обов’язок держави та суспільства», – переконана Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

За словами Міністра, в соціальних ініціативах Президента на 2013 рік міститься низка конкретних положень, спрямованих на посилення соціального захисту людей з особливими потребами. «Ми робимо усе можливе, аби ці люди відчули належну турботу. Забезпечення автомобілями – це одне з найскладніших питань», – відзначила вона.

Міністр зауважила, що цього року понад 1000 авто отримають саме ветерани та інваліди війни. «Ми розуміємо, що цього недостатньо, щоб ліквідувати чергу. Загалом на забезпечення цієї програми потрібно виділити 5 млрд. грн. з держбюджету. Але ми намагаємось робити максимум у межах тих можливостей, які надає нам економіка», – зазначила Наталія Королевська.

Довідково:

За пропозицією Мінсоцполітики 13 березня Уряд прийняв рішення підвищити мінімальні пенсії всім інвалідам війни ІІ-ІІІ груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років. Таким чином, з 1 травня 2013 року у жодного учасника бойових дій в період Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 85 років, пенсія не може бути меншою 2548 грн. Окрім цього, Уряд збільшив щорічну разову грошову допомогу до 5 травня ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань в середньому на 10%.

Міністерство соціальної політики працює над запровадженням Паспорту соціальних потреб ветерана. Цей Паспорт міститиме вичерпну інформацію щодо кожного ветерана – від місця проживання до індивідуальних потреб у матеріальній допомозі та соціальних послугах. Він також враховуватиме усі види матеріальної підтримки для кожного ветерана – на ремонт житла, лікування та ліки, забезпечення технічними засобами тощо, – а також відповідальних за їх надання.