Влада зробить все для вирішення проблем Донецького університету

 

Влада зробить все для вирішення проблем Донецького університету – Президент
 

Президент Петро Порошенко під час поїздки до Вінницької області відвідав Донецький національний університет, який тимчасово знаходиться в місті Вінниця, зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентами.

Глава держави зазначив, що йому приємно, що університет прийняв рішення про тимчасове розташування у Вінниці. "Мені, як і вам, хотілося, щоб це спілкування відбулося на донецькій землі", – сказав Президент та пообіцяв, що зробить все можливе, щоб повернення університету на Донбас відбулося.

"Донецький університет – навчальний заклад світового рівня. За роки його славетної історії Донецьким університетом вписано сотні сторінок у розвиток української науки і освіти. Цілком закономірно, що ДОНУ входить до найкращих вищих навчальних закладів країни, а за результатами міжнародного рейтингу World University Rankings він обійняв позицію Топ 701+", – зазначив Президент.

Петро Порошенко подякував колективу Донецького університету за свідомий вибір та готовність діяти в ім’я єдиної незалежної європейської країни.

При цьому Президент зазначив, що після відкриття університету у Вінниці було зроблено чимало важливих кроків, спрямованих на створення умов для навчання та проживання викладачів і студентів. Однак, багато чого ще потрібно зробити. Глава держави повідомив, що влада і бізнес зараз роблять кроки для того, щоб забезпечити проживання частини викладачів на пільгових умовах у готелях міста, а колективи закладів Вінниці знаходять резерви для поселення студентів у гуртожитки. "Але питання житла для студентів і викладачів залишається відкритим. Я доручу Міністерству освіти і науки та обласній державній адміністрації опрацювати всі можливі варіанти для покращення ситуації, в тому числі – із залученням міжнародної допомоги", – сказав Глава держави.

Президент підкреслив, що влада робитиме все можливе для вирішення проблем Донецького університету. "Донецький національний університет розміщено у приміщеннях діамантообробного заводу "Кристал". Бачу, що це приміщення свій профіль не змінило. Ваші студенти є алмазами, які ви обробляєте", – підкреслив Петро Порошенко.

Президенту вручили на пам’ять значок Донецького університету.

У зв’язку із ситуацією на Донбасі за рішенням Міністерства освіти і науки Донецький університет було тимчасово переведено до Вінниці. Нині у виші за денною, заочною і дистанційною формами навчання навчаються близько 5,8 тисяч студентів і 213 аспірантів. Освітній процес забезпечують 707 працівників. Заняття проходять у 2 приміщеннях, переданих закладу тимчасово на умовах оренди.
 Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю ОДА