Власна справа-запорука працевлаштування
13.06.19

Чечельницька районна філія Вінницького ОЦЗ   підтримує підприємницькі ініціативи безробітних.  Так, 11 червня 2019  року в приміщенні центру зайнятості відбулось засідання комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, з  метою   повернення безробітних до повноцінної  трудової зайнятості.  

 

      Присутні члени комісії : перший заступник голови Чечельницької РДА - Віталій Савчук  ,  начальник управління праці та соціального захисту населення Чечельницької райдержадміністрації- Станіслав Мартинюк,    старший державний інспектор Чечельницької  державної податкової  інспекції Тросцянецького управління ГУДФС у Вінницькій області – Вадим Лилик та  директор Чечельницької районної філії - Олена Котенко та спеціалісти центру зайнятості.

      Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Тетяна Винарчук поінформувала учасників про стан ринку праці району та його тенденції,     зупинилася на обсягах працевлаштування безробітних у поточному році до фізичних осіб–приватних підприємців та зауважила, що  ділова активність підприємців знижується. Тому, підтримка економічної активності підприємств та стимулювання розвитку дрібного підприємництва є дуже актуальним питанням, державна служба зайнятості має ряд таких механізмів, зокрема: надання безробітним одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності (ОВДБ) та надання роботодавцям компенсації єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця у пріоритетних галузях економіки.

    Безробітний Василь Гончар  подав  на розгляд комісії бізнес-план   на тему:  « Роздрібна торгівля з лотків і на ринках харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами »,    цей напрямок  роботи є  одними  із активних заходів вирішення питання зайнятості  у  Чечельницькому  районі .

       В процесі обговорення даної сфери діяльності він  відповів  на питання членів комісії і отримав позитивні рекомендації щодо організації  підприємницької діяльності.

      Засідання пройшло продуктивно, його учасники визнали, що розвиток підприємництва є запорукою економічного зростання держави, сталого розвитку суспільства, а тому, зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування мають бути спрямовані на всебічну підтримку підприємницької ініціативи. З цією метою були прийняті відповідні  рішення і  рекомендації та узгоджені спільні методи роботи для сприяння розвитку підприємництва в районі.

Директор Олена Котенко

123