Вони врятували світ
17.12.19

13 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, у центральному парку селища, біля пам’ятника померлим ліквідаторам аварії на ЧАЕС, відбулося урочисте зібрання. На збори були запрошені наші земляки, котрі 33 роки тому були в числі тих, хто, ризикуючи здоров'ям та життям, вступив у бій з невидимим, але смертельно небезпечним ворогом – радіаційним смерчем.

Звертаючись зі словами великої вдячності і глибокої шани до присутніх ліквідаторів, голова районної ради Сергій П’яніщук зазначив:

«Саме завдяки патріотизму, стійкості, самозреченню сотень тисяч людей, які докладали всіх зусиль, аби перешкодити поширенню радіації, людство було врятовано від ядерної біди. Якби не мужність і самопожертва героїв-ліквідаторів, масштаби Чорнобильської трагедії були б значно більшими. Тож кожен ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС заслуговує на повагу і турботу суспільства». 

Учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, секретар громадської організації  «Союз Чорнобиль України» Володимир Бурдейний був відзначений Почесною грамотою облдержадміністрації і обласної Ради та отримав грошову винагороду.


Голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Валерій Шумило коротко підбив підсумки діяльності організації та висловив вдячність керівництву району за співпрацю у розв’язанні низки питань, які хвилюють чорнобильців. Також Валерій Іванович висловив щиру вдячність ліквідаторам за те, що без вагань стали на шляху розповсюдження радіаційної загрози, захищаючи світ від страшної техногенної катастрофи.

По завершенні урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника нашим землякам-ліквідаторам та вшанування хвилиною мовчання світлої пам’яті усіх, хто ціною свого життя захистив людство від ядерної катастрофи. 

123