Європейський Союз – наш сусід
02.11.17

 Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує місце, де народилася, де минуло її дитинство. То родинне вогнище, маленька батьківщина кожної людини, де живуть рідні і друзі. 

 Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали.   Європа - це і територія, на якій відбувалися події двох світових воєн, це і приклад об’єднання багатьох держав для спільного вирішення злободенних проблем, це і спільні гроші євро, це і спільний дім для десятків різних націй та народів, взаємопроникнення культур. 

 Результатом цих прагнень стало створення Європейської Спільноти (з 1993 р. – Європейський Союз, ЄС) – об’єднання держав на принципах свободи, демократії, верховенства закону, поваги до прав людини та головних свобод. Ці принципи є загальними для всіх країн – членів як запорука тривалого миру і добробуту на континенті й спрямовані на економічний розвиток європейських держав. 

  Щоб читачі завжди могли віднайти потрібні матеріали про  Європейський Союз працівники бібліотеки підготували інформаційну  годину  «Європа: історична спадщина і сучасність».   Презентували  культурну спадщину Європи, сучасні мистецькі напрями, зв’язки України з Європою. Адже культура українського народу розвивалася в руслі загальноєвропейських і загальнолюдських цінностей. Наші предки свято берегли успадковані надбання, накопичували знання, практику взаємин з природою, у суспільстві.  

123