В.Савчук : про залученя інвестицій та розвиток міжнародних відносин
17.07.19

Територіальні громади Чечельницького району взяли участь у шістнадцятому обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад. Конкурсною комісією із 12 проектів визначено 4 проекти-переможці:

  • "СУЧАСНО, ЗДОРОВО, ЗРУЧНО" (проведення заходів по впорядкуванню сільських велосипедних доріжок, велосипедних стоянок, створення умов для відпочинку, занять велосипедним спортом, комфортного пересування по території села, покращення якості життя на селі, розвиток зеленого туризму) с.  Берізки-Чечельницькі – загальний бюджет проекту – 380000 тис грн.;
  •  "Увага до дітей сьогодні - наше майбутнє завтра" с. Тартак, загальний бюджет проекту – 125000 тис грн.;
  • Заміна вікон та дверей - надійний крок до енергозбереження, с. Жабокричка, загальний бюджет проекту – 249767 тис грн.;
  • Модернізація системи опалення Каташинської ЗОШ і заміна котлів, с. Каташин, загальний бюджет проекту – 219000 тис грн.

      У 2019 році найбільші інвестиційні проекти – вкладено інвестиції в основний капітал - на базі ТОВ АФ «Україна-О» проводиться реконструкція тваринницького приміщення для виробництва молока. Станом на 01.07.2019 р. закуплена частина обладнання для реконструкції приміщення. Проводяться підготовчі роботи до початку будівництва. Освоєно 5500,00 тис. грн.

     За інформацією що надходила до Ресурсного центру Чечельницької райдержадміністрації за ІІ кв. 2019 було надано роз’яснення та практичну допомогу в поданні заявок на міжнародні гранти, конкурси, зокрема:

Подано заявку на участь у спільному проекті Уряду Швейцарії та ПРООН в Україні «Посилене партнерство для сталого розвитку» для реалізації проекту «Зробимо громади чистішими через організацію системи поводження з ТПВ», яка має на меті вирішити проблему на зменшення небезпечного впливу на навколишнє середовище шляхом придбання та встановлення контейнерів з вбудованою системою ультразвукових датчиків Maxbotix серії WR для роздільного збирання ТПВ, компресуванння і захоронення на полігонах ТПВ.

Переможців ще не визначено.

123