Вшанували учасників бойових дій на території інших держав
15.02.17

Сьогодні, 15 лютого, з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан у актовій залі районної ради відбулися урочистості та святковий концерт за участю голови райдержадміністрації Сергія ПУСТОВОГО, голови районної ради Сергія П’ЯНІЩУКА, голови Спілки воїнів – інтернаціоналістів Олександра ДІХТЯРЯ, учасників бойових дій на території інших держав, учасників АТО, громадськості селища, школярів та молоді.

Сергій ПУСТОВИЙ звернулися до учасників заходу з побажаннями здоров’я та миру, відмітивши, що 28 незабутніх років віддаляє нас від того часу, коли радянські воїни покинули обпалену чужим сонцем афганську землю і повернулися до своїх матерів і сімей.

Олександр ДІХТЯР, виступаючи перед присутніми, звертаючись до учасників збройних конфліктів на території інших держав, проголосив: «Закінчилася довга і страшна своїми втратами війна, в ході якої виконання військового обов’язку стало і подвигом і трагедією. І кожного року 15 лютого ми згадуємо тих, хто пройшов важкі дороги тієї війни, достойно виконавши свій інтернаціональний обов’язок і залишившись до кінця людьми. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честі і гідності воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах і пустелях, на землі і в повітрі, в наступі і в обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів».
З нагоди відзначення 28-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради  нагороджено учасника бойових дій на території Республіки Афганістан Василя ВІВЧАРУКА, директора ТОВ «Агробуд».

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів – побратимів у Афганській війні.

Працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації підготовлено концерт, де прозвучали пісні і поезія афганської та патріотичної тематики.

Голова Спілки О.Діхтяр вручив матерям загиблих В.Шарапанівського та М.Зелененького матеріальну допомогу.

Воїни-інтернаціоналісти та громадськість селища взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника та могил загиблих.

            

123