Вулиця на честь Героя

Цього року свято Купала для демівчан стане символічним і запам`ятається як історичний день перейменування однієї із вулиць села в честь уродженця Демівки, хороброго бійця, полковника, командира 121-ої бригади зв”язку ООК "Південь" Сухопутних військ Збройних сил України Кифоренка Бориса Борисовича.

Військовослужбовець із самого початку брав участь у російсько-українській війні, вірою та правдою служив своїй країні, своєму народу, і власним життям заплатив за відвоювання  українського миру та правди. Загинув під містом Іловайськ. За хоробрий подвиг, мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Для демівчан Борис Кифоренко назавжди залишиться справжнім витязем,  який віддав власне життя, відстоюючи права своєї Батьківщини.

Громада села завжди пам`ятатиме і прославлятиме його постать. Тому, щоб  увіковічнити ім`я свого героя, жителі Демівки вирішили назвати вулицю на його честь. 

У день Івана Купала в урочистій атмосфері на центральній площі села вулиця Леніна була перейменована на вулицю Комбрига Бориса Кифоренка. Понад 250 чоловік: місцевих жителів та гостей, взяли участь у мітингу та вшанували пам`ять свого земляка.

Під час цієї визначної події перед жителями села виступили сільський голова Олександр Бевзюк та директор місцевої школи Оксана Бурденюк, які привітали всіх зі святом та висловили почуття гордості за те, що Демівка має такого героя.

Відвідали урочистий мітинг активісти "Народної самооборони". Висловивши вдячність всій територіальній громаді, сільському голові Олександру Бевзюку та фермерам - Сергію Білику, Володимиру Мазуренко за те, що від початку війни і донині продовжують допомагати українським бійцям, що не стоять осторонь подій і переймаються долею військових, самооборонівці вручили подяки тим демівчанам, які постійно беруть активну участь у волонтерській діяльності.

Після урочистої церемонії перейменування вулиці, жителі та гості села поринули у святкове дійство до Дня Івана Купала, влаштоване місцевими діячами культури та проведене завдяки підтримці виконкому сільської ради, депутата облради, директора АФ "Ольгопіль" Павла Каленича, місцевого підприємця Марії Бугаєць та пасічника Анатолія Потапчука.

Конкурси з призами, різноманітні розваги та забави як для дорослих, так і для дітей... А ще - 18 відер смачнющої юшки, якою частували кожного охочого. Свято тривало до пізньої ночі і залишило після себе для гостей дійства масу веселих та приємних вражень.