Як усунути корупційні ризики на місцях, - Наталія Никитюк
04.11.20

Експерти громадської організації «Разом проти корупції» презентували посібник «ТОП 20 корупційних схем на місцях – які вони та як їх здолати». Його розробляли в рамках проєкту, який реалізує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки МЗС Королівства Норвегії.

Посібник докладно описує 20 типових корупційних схем на місцевому рівні, а також наводить перелік дієвих інструментів для їх подолання. У посібнику розповідається про механізми роботи органів місцевого самоврядування, які роблять зловживання можливими, а також методи подолання корупційних схем одразу на трьох рівнях: громадському, місцевому та центральному.

Посібник «ТОП 20 корупційних схем на місцях – які вони та як їх здолати» доступний за посиланням: https://cutt.ly/7gPt3eM.    

З метою усунення та мінімізації існуючих корупційних ризиків у діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інформацію, наведену у посібнику, необхідно враховувати під час:

- здійснення оцінки корупційних ризиків та підготовки антикорупційних програм на нові періоди;

- перегляду антикорупційних програм, прийнятих на 2021-2022 рр.

Також нагадую про те, що важливо здійснювати операційний моніторинг стану виконання антикорупційних програм та своєчасно інформувати керівника органу про невиконання або несвоєчасне виконання передбачених ними заходів з метою вжиття необхідних заходів реагування.

Начальник відділу з питань правового забезпечення та діловодства апарату райдержадміністрації Наталія НИКИТЮК

123