Ярмарок професій- "Крок у майбутнє"
22.10.18

  Вибір професії - це діло не одного дня, недарма кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Від того, наскільки правильно вона  обере  свій життєвий шлях, залежатиме, яке місце в суспільстві   буде  займати.

       Вже стало традицією   проводити ярмарок професій для випускників, так  19 жовтня 2018 року для учнів випускних класів Чечельницького району  спеціалісти   Чечельницької  районної філії Вінницького ОЦЗ   спільно з відділом освіти РДА   в актовому залі  РДА провели ярмарок професій.

    Участь у заході взяли представники від навчальних закладів різного  рівня акредитації: Одеська національна академія харчових технологій  Верхівський с/г коледж ВНАУ, Ладижинський коледж ВНАУ, Комаргородське ВПУ.

   Офіційну частину презентації навчальних закладів відкрила  директор районної філії - Олена Миколаївна Котенко, вона побажала  учням якомога більше  корисної інформації почерпнути для себе   -  адже прагнення «знайти себе», стати «самим собою», індивідуальністю – неодмінна ознака юності. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка. Обираючи професію, намагаємося  зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює, «приміряти його на себе». Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться Ваше подальше життя та як Ви в ньому будете себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності, –   Олена Миколаївна Котенко. Для тих, хто ще не визначився з вибором професії, допомогти можуть тести на визначення Ваших здібностей та нахилів. Пройти тестування ви можете скориставшись профорієнтаціними сайтами в Інтернеті так і в центрі   зайнятості. Наші спеціалісти нададуть Вам кваліфіковані консультації.

  Цю думку підтримали та обґрунтували заступник  голови Чечельницької РДА Ольга Бесіда , заступник голови  районної ради Наталія Крук   та   провідний інспектор   відділу освіти  Людмила Люлько.  Всі учасники заходу мали можливість переглянути відео  ролики Державної служби зайнятості Як обрати професію.

Представники навчальних закладів розповіли майбутнім абітурієнтам про умови вступу, перелік спеціальностей (професій) та організацію навчання.

Презентація всіх навчальних закладів була проведена в цікавій для дітей формі з використанням слайдів та відео. Для більш детального інформування представники навчальних  закладів  розповсюдили серед молоді буклети, календарі та плакати. 

В заході взяли участь понад 200 учасників.

      Вдалий вибір професії – одна з головних складових і умов особистісної і професійної реалізації людини. Тому профорієнтаційні заходи, покликані допомогти старшокласником у професійному виборі.

Чечельницька районна філія Вінницького ОЦЗ

  

123