З Днем Соборності України!
22.01.18

Шановна громадо району!

Щиро вітаємо вас з великим національним святом – з Днем Соборності України!

22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну державу.

Возз’єднання у єдину соборну Україну проросло з національно-визвольної боротьби українського народу, історично тривалого руху українців до творення власної держави. З мрій, прагнень та зусиль багатьох поколінь борців за незалежність і соборність.

Рівнозначною за вагою подією історії нашого народу є проголошення України незалежною суверенною державою IV Універсалом Української Центральної Ради 100 років тому - 22 січня 1918-го.

Й хоча, на жаль, соборна незалежна Україна тоді не стала реальністю, проте державне об'єднання УНР і ЗУНР мало вирішальне значення для утвердження української соборної держави у теперішніх кордонах. 

Але соборність - це не лише спільна територія. Це й духовна єдність, спільні цінності, ідеали, устремління. Це велика міцна родина всіх громадян України.

Нехай же розум, воля і любов об’єднують нас для здійснення високої мети  - успішної розбудови України як  незалежної, демократичної європейської держави.

Слава Україні! Слава її Героям – борцям за вільну і соборну Українську державу!


Голова райдержадміністрації                     Голова районної ради
  Сергій ПУСТОВИЙ                                      Сергій П'ЯНІЩУК

123