З любовю до Кобзаря

       

             4 березня 2015 р. вприміщенні будинку культури смт. Чечельник відбувся щорічний районний конкурс читців «Кобзар і Україна», метою якого є пропаганда творчості Т.Г. Шевченка, популяризація жанру художнього читання з нагоди 201-ї річниці від дня  народження Великого Кобзаря.
         Конкурсна програма передбачала виконання творів Т.Г.Шевченка, сучасних українських письменників про геніального поета або ж за власним вибором (на патріотичну тематику).
         У залі демонструвалися на екран слайди з фільму про Кобзаря, стиха лунали пісні на слова Т. Шевченка. Біля портрета Т.Г. Шевченка – квіти.
         І ось конкурс розпочався. Після вступного слова ведучої Раїси Вальковської на святково прикрашену сцену почергово виходили 15 учасників у національних костюмах із Білокамінської, Берізецької, Демівської, Ольгопільської, Тартацької та обох чечельницьких шкіл, декламуючи вибрані твори.
             Журі конкурсу уважно вислухали кожного з учасників та надали свої рекомендації організаторам щодо найкращих виконавців. Ними стали:
-         учениця 7 кл. Ольгопільської СЗШ Мироненко Любов;
-         учень 9 кл. Білокамінської СЗШ Бойко Іван;
-         учень 11 кл. Вербської СЗШ Повзун Ростислав.
               Голова журі Ольга Беседа подякувала юним шанувальникам творчості Великого українського Пророка, висловила впевненість у тому, що через усе життя пронесуть захоплення творами Тараса Шевченка та вручила Подяки відділу культури і туризму усім конкурсантам.
У зв’язку з тим, що 4 березня виповнилось 200 років від дня народження Михайла Вербицького, автора Гімну «Ще не вмерла України…» та 150 років від дня першого озвучення цього твору присутні в залі натхненно виконали Гімн України, який став і піснею, і молитвою нашого народу.