З нагоди Дня добровольця
18.03.19

Голова райдержадміністрації Сергій Пустовий, вручаючи Почесну грамоту облдержадміністрації і обласної Ради Сергію Фортуні з нагоди Дня українського добровольця подякував за мужність і відвагу, патріотизм і відданість Україні.

Сергій Миколайович Фортуна був призваний до лав ЗСУ у третю хвилю мобілізації. Після завершення служби іще двічі підписував контракт на службу в Збройних Силах України. Воював у "найгарячіших точках": Донецький аеропорт, Піски, Світлоградська Дуга, Станиця Луганська, інші.
Очільник району зазначив, що п’ять років тому, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити Вітчизну від ворога,  добровольці прийняли на себе перший удар російського агресора та відчули на собі підступність і лють ворога, пройшли пекло найважчих боїв. 
Сергій Пустовий висловив слова глибокої шани і вдячності  за те, що у найважчий для нашої країни час добровольці без вагань стали на захист її суверенітету і територіальної цілісності.
Добровольчий рух став важливим явищем у новітній історії нашої держави. Всього протягом 2014-2015 років  було створено понад 30 добровольчих батальйонів. Саме завдяки добровольчим батальйонам, які вирушали в зону воєнного конфлікту, вдалося створити справжню боєздатну армію та не допустити просування ворога далі. 

123