З початку року збільшились доходи до місцевих бюджетів
05.10.16

      Відповідно до інформації фінансового управління райдержадміністраці, за дев’ять місяців 2016 року до бюджету району  надійшло доходів більше 26 млн.грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року  надходження доходів місцевих бюджетів збільшились більш, ніж на 9 млн.грн.

         Найвищий рівень виконання плану доходів (понад 100%) по  Берізецькій, Тартацькій сільській раді та Чечельницькій селищній раді, найнижчий рівень виконання річних надходжень доходів загального фонду (до 75%) по Куренівській та Білокамінській сільських радах.

       Найбільші надходження до бюджету від податку та збору на доходи фізичних близько 1 млн.грн.

       Податок на майно - другий за обсягом надходження податок, який займає 25 % від загальної суми надходжень.  Надійшло до бюджету району майже 6,5 млн.грн. Найбільший рівень виконання плану по податку на майно від 150% до 170% забезпечено по  Тартацькій сільській раді та Чечельницькій селищній раді. Найнижчий показник виконання від від 80% до 100% - по бюджетах Вербської та Ольгопільської сільської ради.

       Однак, ще не всі використані резерви по збільшенню надходжень до бюджетів. А це: орендна плата за землі запасу, резерву, водних ресурсів і багаторічних насаджень.

             Акцизного податку з реалізації  суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів за звітний період надійшло до бюджетів місцевих рад в сумі  більше 2 млн.грн., що складає  150 % уточнених призначень  на вказаний період.

             Єдиного податку за дев’ять місяців поточного року одержано більше 4,6 млн.грн., або 129 % призначень на вказаний період. Найбільший рівень виконання плану єдиного податку від 180% до 200%  забезпечено по  Стратіївській та  Любомирській сільській раді. Найнижчий показник виконання від 70% до 80% - по Білокамінській та Демівській сільській раді.

                   Рентної плати за використання лісових ресурсів за дев’ять місяців одержано в сумі 340 тис.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження по даному податку збільшилися на 20 тис.грн.,або на 6%.         

         Крім власних надходжень податків і зборів до бюджету району з державного бюджету одержано базової дотації  більше, ніж на 4 млн.грн.

         Субвенції з державного та обласного бюджету становлять близько 6 млн.грн.

          За 9 місяців 2016 року  проведено видатків загального фонду на суму 90,3 млн.грн.

         Видатки на освіту склали 26,8 млн.грн., охорону здоров’я – 11,6 млн.грн, соціальний захист і соціальне забезпечення –31,1 млн.грн., житлово-комунальне господарство-2,2 млн.грн., культуру – майже 3 млн.грн.,фізкультуру і спорт – 308 тис.грн.

                Заборгованість по бюджетних установах (загальний фонд) станом на 01.10.2016р. відсутня. Розрахунки по заробітній платі та нарахуваннях на заробітну плату працівникам бюджетних установ, за спожиті енергоносії та послуги зв’язку проводяться своєчасно.

           По соціальних виплатах станом на 01.10.2016 року заборгованість становить 1925,0 тис.грн, в т.ч. за рахунок субвенції з державного бюджету (пільги на ЖКП - 117,5 тис.грн., пільги на придбання твердого палива 1764,5 тис.грн., зв’язок та проїзд – 43,0 тис.грн. -заборгованість за 2015р.).

123