З травня зросли пенсійні виплати
10.05.16

Законом України  «Про державний бюджет України на 2016 рік» передбачено збільшення з 1 травня 2016 року прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, до 1130 гривень. В зв”язку з цим органи Пенсійного фонду України з 1 травня провели перерахунки пенсій внаслідок чого зросли розміри виплат, що визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму.

         Перерахунку підлягали всі доплати, надбавки, підвищення, які входять до складу пенсійних виплат та визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму відповідно до діючого законодавства тільки не працюючим пенсіонерам. А це мінімальні розміри пенсій за віком при повному стажі роботи, доплати за понаднормативний стаж, пенсії інвалідам загального захворювання, пенсійні виплати інвалідам війни, учасникам бойових дій, інвалідам внаслідок Чорнобильської катастрофи, мінімальні пенсії військовослужбовцям та членам їхніх сімей, мінімальні пенсії шахтарям, підвищення ветеранам війни та членам їхніх сімей, жертвам нацистських переслідувань, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, пенсії за особливі заслуги перед Україною.

         Відповідно до абзацу другого частини 3 ст.42 Закону України «Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування працюючим  пенсіонерам розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28 не перераховується у разі збільшення розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

          У нашому районі перерахунок здійснено автоматично 6474 громадянам, що становить 91 відсоток загальної чисельності пенсіонерів.

         Середній розмір підвищення пенсій становить 54 грн. 94 коп.

         Виплата підвищених розмірів пенсій розпочалася з 4 травня поточного року.

123