З увагою до кожного громадянина
06.02.19

Протягом  2018 року  до Чечельницької районної ради надійшло 221 звернення громадян. 

Із загальної кількості звернень:  186– письмових та  35 – усних.

За територіальною ознакою найбільше звернень до районної ради  надійшло від жителів селища Чечельник. Від  сільських жителів найбільше звернень було з Тартака, Ольгополя, Вербки, Стратіївки.

Серед основних питань, які порушували мешканці у своїх зверненнях упродовж 2018 року, чільне місце займають: питання соціального захисту населення - 190, охорони здоров'я – 3, комунального господарства - 10, аграрної політики і земельних відносин - 7, сім’ї, дітей, молоді, гендерної рівності, фізичної культури і спорту – 1, забезпечення дотримання законності та правопорядку - 3, транспорту і зв’язку - 2, з питань житлової політики - 2, праці та заробітної плати - 3.

Постійно проводяться зустрічі керівництва районної ради з мешканцями сіл району. У 2018 році голова районної ради побував на сходах громадян у 14 громадах району, на яких жителі мали можливість вирішувати свої  проблемні питання безпосередньо на місці.

У своїх зверненнях мешканці району порушували питання щодо призначення субсидій,  навчання дітей за програмами місцевих стимулів, оформлення кредитів для придбання житла, оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, виплати орендної плати за паї,забезпечення водою, ремонту доріг, надання матеріальної допомоги, отримання пільгових дров для опалення.

Більшість звернень вирішено позитивно, решті надані роз’яснення згідно з чинним законодавством.

Пріоритетним для громадян було питання надання адресної грошової допомоги на лікування та вирішення соціальних проблем.   

Особлива  увага приділяється вразливим верствам населення.  

Повторних звернень на адресу районної ради  в 2018 році не надходило. 

Звернення громадян забезпечують постійний зв’язок між органами місцевої влади та громадянином, надають можливість через проблеми окремого заявника бачити проблему суспільства в цілому, а реалізація через звернення конституційних прав і свобод є кроком до зміцнення демократичної правової держави.

Тому робота зі зверненнями громадян у Чечельницькій районній раді буде й надалі пріоритетною у повсякденній діяльності.

 

 

 

123