Заборонено відвідувати кладовища у післяпасхальні поминальні дні
26.04.20

ШАНОВНІ ЧЕЧЕЛЬНИЧАНИ!
Керуючись постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 №11 «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні» та за погодженням з релігійними організаціями, прийнято рішення заборонити відвідування громадянами кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післяпасхальні (післявеликодні) поминальні дні, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням відповідних вимог, а також за участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

Слід зазначити, що можливість молитовного згадування померлих родичів і друзів після Пасхи не є єдиним днем у році, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд.
Відтак, ми маємо прислухатися до закликів очільників низки релігійних об’єднань та організацій, які свої спеціальні післяпасхальні поминальні служби, зокрема ті, що мають відбутися на територіях цвинтарів та в інших меморіальних місцях, перенесли на найближчу таку нагоду, на 6 червня – Троїцьку поминальну суботу.

У найближчі ж вихідні, так само як і в будь-який інший день, кожен з нас має можливість пом’янути своїх померлих рідних та близьких у молитві, перебуваючи вдома.
Розуміючи небезпеку, з метою уникнення стрімкого збільшення кількості захворювань на коронавірусну хворобу, ми маємо свідомо поводитись у післяпасхальні дні.

Будьмо відповідальні – залишаймося вдома!

123