Загальні збори уповноважених представників
02.02.16

29 січня 2016 року  в концертній залі «Плеяда» Вінницької обласної філармонії відбулися Загальні збори уповноважених представників – членів Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Чечельницький район був представлений делегацією у складі голови районної ради С.П’яніщука,  селищного та сільських  голів.

Відкрив засідання голова Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Сергій Татусяк.

В роботі зборів взяли участь голова обласної Ради Анатолій Олійник, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, 395 членів Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування, представники ЗМІ та громадських організацій, а також партнери Асоціації.

Серед питань порядку денного – звіт  Голови Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування; обрання Голови та заступників  Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування;  обрання членів Правління та членів Ревізійної комісії Асоціації;   про членські внески та бюджет Асоціації на 2016 рік.

У вітальному слові до учасників зборів Валерій Коровій висловив щиру подяку керівництву та усім членам Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування за більш як трирічну успішну роботу на теренах області.

Очільник області окреслив переваги процесів децентралізації влади: як в частині добровільного об’єднання територіальних громад, так і в контексті бюджетної децентралізації. Валерій Коровій відзначив, що, у зв’язку із внесеними торік змінами до Бюджетного та Податкового кодексів, Вінницька область в цілому отримала додатково 670 млн. гривень. А це серйозний ресурс для розвитку територій. Він також висловив впевненість у подальшій успішній співпраці обласної державної адміністрації та обласної Ради із новим складом обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

У ході зібрання Сергій Татусяк, який очолював Асоціацію 3,5 роки, прозвітував про роботу наголосивши, що Асоціація повинна продовжувати роботу у напрямах, які були розпочаті в попередні роки і які мають наразі пріоритетне значення. Це – реформа місцевого самоврядування і регіональна організація влади; участь територіальних громад та органів місцевого самоврядування у міжнародних конкурсах і проектах; розвиток громадянського суспільства; залучення інвестицій.

Всі учасники зборів одноголосно визнали роботу Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування за звітний період задовільною.

Далі шляхом відкритого голосування уповноважених представників – членів Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Анатолія Олійника було обрано новим головою Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Його заступниками стали секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський,  Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька, Росошанський сільський голова Липовецького району Володимир Слічук.

Новообраний голова Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, очільник обласної Ради  Анатолій Олійник привітав членів Асоціації з обранням,  побажав плідної праці, відзначивши важливість  діяльності Асоціації на теренах Вінницької області. «Хотів би сподіватися, що ми разом з вами і далі маємо працювати, обговорювати проблемні питання, приймати виважені рішення. Наша країна за останні 10 років зазнала два  серйозних потрясіння у  вигляді революцій, і третього  вже не витримає. Тому ми повинні зробити все, щоб у нашій державі кожна людина мала  право на самореалізацію,  на повагу до своєї честі і своїх прав, мала можливість зробити все, і у першу чергу для бізнесу, щоб сплачуючи справедливі податки працювати на свій рідний край.

А для цього нам потрібні спільні дії влади та громадськості,органів місцевого самоврядування, інших суб'єктів суспільства. У Вінницькій області таким об’єднуючим майданчиком для обговорення проблемних питань, які існують сьогодні в територіальних громадах і в цілому в Україні має стати Асоціація органів місцевого самоврядування».

Висловлюючи своє бачення роботи Асоціації, Анатолій Олійник зазначив, що, в першу чергу необхідно розпочати роботу зі створення Агенції регіонального розвитку, адже асоціації мають право бути співзасновниками цих агентств. Цей механізм зрозумілий для європейських країн і дасть можливість залучати серйозні гранти для територіальних громад.

На думку новообраного голови Асоціації, необхідно також поліпшити роботу з аналізу і внесення пропозицій до законів і  законопроектів, які приймаються Верховною Радою України.

Анатолій Олійник висловив також пропозицію про вступ Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування на засадах колективного члена до Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

По обранні керівництва Асоціації збори також проголосували за новий  склад правління, внесли зміни до статуту, затвердили членські внески і бюджет. Крім того, учасники зборів  ухвалили членство Вінницької обласної Асоціації у всеукраїнських асоціаціях – районних і обласних рад, сільських і селищних рад і Асоціації міст України.

123