Захарченко заборонив своїм підлеглим застосовувати силу проти учасників

Захарченко заборонив своїм підлеглим застосовувати силу проти участників акцій
Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко дав вказівку працівникам органів внутрішніх справ утримуватися від застосування сили відносно учасників мирних акцій, а також попередив організаторів цих акцій про спільну відповідальність за безпеку їх учасників.
«Віталій Захарченко заборонив працівникам відомства застосовувати силу відносно учасників мирних зібрань, які зараз проходять у столиці України та інших містах держави», - йдеться в заяві міністра.
У заяві також наголошується, що керівник МВС неодноразово звертався до громадян, які беруть участь у масових заходах, з проханням утримуватися від порушень законодавства.
«Він закликав людей бути толерантними та обережними, не піддаватися на провокації, з повагою ставитися до оточуючих, а також повідомляти про підозрілих осіб до міліції», - підкреслює прес-служба МВС.
Керівник МВС зазначає, що правоохоронцям зараз вже відомо про частину організаторів та координаторів правопорушень, які мали місце в Києві в період з 24 листопада по 1 грудня.
«Частина активних учасників заворушень вже затримана, відкрито ряд кримінальних проваджень. Спектр скоєних зловмисниками посягань коливається від випадків хуліганських дій до захоплення будівель органів влади та заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям», - нагадали в прес-службі.
У зв'язку з цим Захарченко підкреслив, що «відповідальність за організацію, проведення, а також за наслідки акцій несуть їх організатори»
 
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА