Захищати Батьківщину – обов’язок свідомого громадянина
10.10.16

Як зазначив тимчасово виконуючий обов’язки військового комісару Чечельницького військового комісаріату В.Руцький, призов громадян України на строкову військову службу районним військовим комісаріатом Вінницької області восени 2016 року проводиться відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», інших нормативних актів.

Цієї осені до армії має піти служити 16 чечельниччан, віком від 20 до 27 років. Навесні було призвано 9. Щоправда, за словами в.о. військового комісара, осінніх строковиків не призиватимуть до Державної прикордонної служби України. «У Збройні Сили України буде призвано 9 чоловік. До Національної Гвардії України - 7» - зазначив Віталій Руцький.

Віталій Андрійович відзначив досить низьку явку чоловіків призовного віку на медкомісію за повістками військкомату: «З'явилися за повістками на медичні комісії 19 із 300 юнаків призовного віку, а це дуже низька явка. Списки передані до національної поліції для вжиття заходів. Найкраще працюють з призовниками у Берізецькій, Лузькій та Любомирській сільських радах. Строковики призиваються для того, щоб навчатися і не будуть залучатися до виконання бойових дій в зоні АТО. Проте у окремих юнаків домінує страх, небажання та нерозуміння. Нема чого боятися. Захищати Батьківщину – обов’язок свідомого громадянина", - наголосив Віталій Руцький.

Відправка чечельниччан до армії на Чечельниччині стартувала 4 жовтня і триватиме по 30 листопада.

123