Захист майнових прав дітей-сиріт службою у справах дітей
02.03.17

Начальник служби у справах дітей: "Основні напрямки роботи служби у справах дітей з даного напрямку:

·          Ведення  реєстру житла майна, належного дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування.

·          Встановлення опіки над майном/житлом  дітей при їх влаштуванні  в сім»ї опікунів, піклувальників  та державні заклади;

·          Щорічний  контроль  за збереженням житла (майна) дітей.

·          Клопотання  про постановку на квартирний облік дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які досягли  16-річного віку незалежно від форми їх влаштування.

·           Захист житлових/майнових прав  дітей в судах".

  Станом на 01.01.2017 року на обліку переобують 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування які мають житло на праві власності 1 житло не придатне для проживання стані (знаходиться  за межами району) 9 дітей досягли 16 річного віку, із них поставлені на квартирний облік 5 дітей.  Протягом 2016 року за сприянням служби у справах дітей, 4 дітям-сиротам та дітям  позбавлених батьківського  піклування  оформлено  житло  на праві власності яке залишилось їм у спадок та 1 земельний пай, розпорядженням голови райдержадміністрації закріплено опіку над цим житлом та майном.

За останні 3 роки  діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування і особи з їх числа, які за законом мають право на позачергове одержання житла в Чечельницькому районі,  не забезпечувалися ні  квартирами, ні соціальним житлом. Причина: відсутність державного будівництва,  а також місцевого фонду комунального і соціального  житла.  Органом опіки та піклування,  дозволу на  відчуження  житла та майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають на праві власності чи праві користування –не надавались.

123