Заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
03.12.19

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»,  працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом із службою у справах дітей РДА проведені тренінги «Насильство та його наслідки» по загальноосвітніх школах району. Тренінги проводились з метою підвищення обізнаності учнівської молоді з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження та формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.  Даним заходом охоплено 400 учасників – учні середнього та старшого шкільного віку.

Адже, у сучасному світі поруч із добром та радістю, на жаль, вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми, жорстокості одних молодих людей по відношенню до інших…Однак сам факт приниження людини людиною, навіть, на перший погляд – дрібний, несуттєвий (наприклад, через «невинні» жарти), все ж залишає гіркий осад у душах скривджених і, напевно, позначається на особистості кривдника.

Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна принаймні спробувати зменшити кількість зла.

Обговорення, мозкові штурми, роз’яснення норм законодавства, цікаві групові вправи,  навіть спеціальні картки (за допомогою яких ілюструвалися певні  «статуси» молодої людини) – все було направлено на реалізацію  основних завдань перед учасниками тренінгу.

Протягом заняття учні розглянули шляхи виходу з ситуацій насильства,   сформували свідоме відповідальне ставлення до проблеми насильства, як негативного явища, що наносить шкоду фізичному та психологічному здоров’ю людини, перешкоджає гармонійному розвитку особистості, повноцінній самореалізації.

123