Заклади освіти області готові до нового навчального року

Про це під час щотижневої наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Івана Мовчана повідомив директор обласного департаменту освіти і науки Ігор Івасюк.
За його словами, основні види робіт у закладах освіти вже виконано, і нині завершується об’їзд по перевірці готовності закладів до нового навчального року. 
Ігор Івасюк зазначив, що всі підручники, передбачені планом, вже доставлені, причому новими комплектами навчальної літератури для 2-х та 5-х класів Вінниччина забезпечена на 120 % від потреби. Водночас до 31 серпня в область мають надійти 46 нових шкільних автобусів.
На контролі обласного департаменту освіти і науки також питання забезпечення санітарно-гігієнічних умов в навчальних закладах регіону. У цьому контексті голова облдержадміністрації Іван Мовчан наголосив на необхідності системного підходу до реалізації визначених завдань з навчанням відповідальних працівників та чітким відпрацюванням кожного освітнього закладу.
Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, на 1 вересня очікується відновлення роботи 15 дитячих садочків. Крім того, в процесі реорганізації перебуває 60 навчальних закладів, 29 з яких у новому навчальному році функціонуватимуть як навчально-виховні комплекси. Це дасть можливість додатково створити у дошкільних закладах 1 700 місць, а отже й збільшити показник охоплення дітей дошкільною освітою. 
Любов Спірідонова також інформувала, що в районах та містах обласного підпорядкування завершують свою роботу моніторингові робочі групи. Їх узагальнені результати дадуть можливість отримати комплексну картину проведеної в області роботи як по підготовці шкіл до навчального року, так і по забезпеченню у закладах освіти якісного навчально-виховного процесу