Запрошуємо на виставки-інсталяції "Христос воскрес "
02.05.19

Запрошуємо усіх читачів Чечельницького району відвідати книжково-ілюстративні виставки-інсталяції представлені в центральній дитячій та дорослій бібліотеках , які присвячені відзначенню одного з найбільших і найсвітліших релігійних свят – Христового Воскресіння.

Споконвіку Великдень вважається чи не найбільшим святом. Воно пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю. Якраз на цей час припадає поворот сонця на літо, а це означало пробудження всього живого, воскресіння природи, перемогу життя над смертю, правди над облудою.

Про походження свята та народні традиції, особливості відзначення Великодня в Україні розповідають видання, які представлені на презентованій книжково-ілюстративній виставці-інсталяції «Христос Воскрес». Відвідувачі виставки зможуть ознайомитися із книгами, які висвітлюють національні особливості українських Великодніх свят. 

Великодні свята у кожній українській родині вважалися чи не найвеселішими і найрадіснішими весняними урочистостями. Тому готувались до них з великою старанністю і чекали їх з трепетом. Великдень багатий різноманітними народними звичаями. На Великодні свята, як і на Різдвяні, повинна зібратися вся родина, адже це - «Великий День».

З видань, представлених на виставці, ви дізнаєтесь, що потрібно покласти у великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.

Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового запрошуємо вас до читальної зали в дитячу та дорослу бібліотеки на перегляд книжково-ілюстративних виставок-інсталяцій  «Христос Воскрес» і ви отримаєте багато позитивних емоцій від спілкування з книжковими виданнями, представленими на експозиції.

Чекаємо на зустріч з вами.

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

123