Запровадження енергозберігаючих технологій у закладах бюджетної сфери – серед основних завдань обласної влади

На цьому наголосив керівник Вінницької області Іван Мовчан, ознайомившись 20 серпня із ходом впровадження енергозберігаючих технологій у Калинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 2 – гімназії.
Керівник Вінниччини оглянув приміщення навчального закладу, ознайомившись із рівнем його підготовки до нового навчального року, та приміщення шкільної котельні, додатково встановлений котел якої працюватиме на альтернативних видах палива.
Голова облдержадміністрації висловив переконання, що запровадження енергозберігаючих технологій у закладах бюджетної сфери дозволить значно зекономити фінансовий ресурс та забезпечити в приміщеннях оптимальний температурний режим під час опалювального сезону. А також наголосив, що питання енергозбереження перебуває на особливому контролі Президента України Віктора Януковича.
«Сьогодні по області ми реконструювали 30 шкільних котелень, 4 – вивели з підвальних приміщень, 30 нових котелень побудували. Переконаний, що завдяки цим заходам отримаємо надзвичайно велику економію і зможемо спрямувати ці кошти на харчування дітей та підвищення якості освіти шляхом придбання інтерактивних дошок, навчального обладнання або ж комп’ютерної техніки», - підкреслив Іван Мовчан. 
Очільник регіону також зазначив, що в школах області замінено понад 600 вікон, ще близько 300 – у дитячих садках регіону, і запевнив, що робота в цьому напрямі продовжуватиметься. «Нам важливо, аби в найближчий рік-другий ми завершили всю роботу по котлах, замінивши, які можливо, на енергозберігаючі, і найголовніше – забезпечили навчальні заклади необхідним теплом. За рахунок такої моделі будемо гарантовано знати, що наші діти перебуватимуть в теплі за найсуворішої зими», - зазначив керівник Вінниччини.
Водночас Іван Мовчан зауважив, що протягом першого півріччя поточного року в області на підготовку закладів освіти до нового навчального року, в тому числі й на заходи з енергозбереження, використано 46 млн. гривень бюджетних та залучено 97 млн. гривень позабюджетних коштів.